NaslovnicaŽivotTreba dijeliti, a ne gomilati blagoslove koje nam Bog daje

Treba dijeliti, a ne gomilati blagoslove koje nam Bog daje

Treba dijeliti, a ne gomilati blagoslove koje nam Bog daje. Ovo se tiče svakog aspekta života, uključujući i financijska pitanja.

Jeste li imali priliku posjetiti Izrael? Postoji velika razlika između rijeke Jordan i Mrtvog mora. Obala Jordana okružena je stablima i zelenilom, no oko Mrtvog mora malo toga može rasti jer nema pritoke – voda može samo ispariti.

Ovaj proces ostavlja minerale soli i vodu čini toliko slanom da ne može podržavati život. Zemlja je stoga pusta i neplodna.

Kršćani trebaju biti kao rijeke, a ne jezera koja stoje. Treba dijeliti, a ne gomilati blagoslove koje nam Bog daje. Ovo se tiče svakog aspekta života, uključujući i financijska pitanja.

VIDI OVO: 5 Božjih nagrada za davanje i velikodušnost

Kako Božje obilje teče u nas, On želi da taj blagoslov proširimo onima koji su potrebiti. Rezultat je plodonosan život koji se usmjerava na Božju slavu te izgradnju Njegovog kraljevstva.

Nikada se ne moramo bojati da će nam ponestati resursi, jer Bog je obećao da će se pobrinuti za nas (Matejevo evanđelje 6, 31-33). Vjernici se mogu povjeriti Bogu da će im On dati sredstva za život i još više od toga, da možemo biti darežljivi prema drugima.

Što je najbolje, Bog će povećati našu pravednost te će nas iskoristiti da zadovolji potrebe drugih vjernika koji će pak slaviti i zahvaljivati Bogu zbog naše poslušnosti (Druga poslanica Korinćanima 9, 10-13).

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE