trebamo li liječnike
Foto: Pixabay

Nigdje u Bibliji ne pronalazimo da ne bismo trebali koristiti liječnike. Uostalom, za Luku se općenito vjeruje da je bio liječnik. Dakle, Bog je odabrao i liječnika u pisanju Novog zavjeta.

Bog je nadario vjernike, isto kao i nevjernike, uz mogućnost da studiraju medicinu i da ih On koristi na način da liječe ljude. Zapravo, Bog je nadario sve ljude na sve moguće razne načine. A što je, na primjer, sa odlaskom ortodontu na ispravljanje zubi? Kao kršćani, bismo li trebali samo moliti? A što je s ljudima sa slabim vidom? Bi li trebali moliti i tražiti iscjeljenje ili posjetiti oftalmologa? Odgovor je jednostavan. Učinite oboje. Molite i tražite Gospodina da vas iscijeli. Ako to ne učini, posjetite liječnika.

No, što god učinili, nemojte ignorirati ozbiljne zdravstvene probleme samo zato što neki propovjednici kažu da ljudi koji traže liječničku pomoć nemaju dovoljno vjere. Ako se propovjednik žali na takav način, ne bi li trebao biti dosljedan i također se žaliti da nemate dovoljno vjere da vaš automobil nekim čudom nastavi voziti kada se motor pokvari? Ili, što je s vašim TV-om, vašim radio uređajem ili kompjutorom? Može li Bog isto tako popraviti te stvari svojom suverenom rukom? Naravno da može. No, jednostavna činjenica je da vrlo često Bog odabire koristiti ljude da bi ispravio stvari.

Dakle, ako ste bolesni, molite i tražite Gospodina da vas ozdravi. Očekujte ozdravljenje i nemojte sumnjati, ali shvatite da ozdravljenje koje možete dobiti može biti putem čudesne Božje intervencije; prirodnim iscjeljenjem vašeg vlastitog tijela; i/ili radom liječnika putem operacije i/ili lijekova. U svakom slučaju, Bog je taj koji čudesno radi i koji je isto tako nadario i osposobio ljude da mogu obavljati svoj liječnički posao.

Autor: Matt Slick; Prijevod: Vesna L.; Izvor: CARM