Tri mlada Hrvata spriječila tragediju
Foto: Pixabay

Da nisu pomogli čovjeku – danas ga više ne bi bilo.

Tri hrabra mladića spasila su čovjeka bez svijesti na tračnicama. Maknuli su ga na sigurno i pozvali Hitnu pomoć. Nakon dvije minute preko tih tračnica prošao je putnički vlak.

Vidjeli smo muškarca od 60-ak godina kako se s pruge pokušava popeti na peron u Belavićima. Malo je teturao. Zapričali smo se, a kad smo opet pogledali prema njemu, više ga nije bilo.

Odmah smo shvatili da je pao na tračnice i potrčali do njega, ispričali su za 24sata hrabri mladići Mario Petrunić (18), Luka Brozinić (17) i Casper Capan (14) iz Belavića kod Duga Rese.

Čim su došli do muškarca koji je bez svijesti ležao na tračnicama, mladići su ga krenuli spašavati

Sve se odvijalo u petak u 23.15, nakon što su mladići završili sa sastankom u Udruzi mladeži Belavića i kraj željezničke stanice radili društvo Casperu dok tata ne dođe po njega. Čim su došli do muškarca koji je bez svijesti ležao na tračnicama, hrabri mladići krenuli su ga spašavati.

VIDI OVO: Mladić smršavio 30 kilograma kako bi bratu blizancu donirao bubreg

“Ugledali smo starijeg gospodina kako ide prema željezničkoj stanici. Pokušavao se popeti na peron. Primijetili smo ga i nastavili čavrljati”, prepričavaju nam momci događaj koji ih je u njihovom kraju dobrano proslavio.

“U jednom trenutku ga više nismo vidjeli. To nas je začudilo, pa smo potrčali prema peronu”, vele.

A tamo – slika iz noćne more.

Muškarac leži na pruzi, kapuljača mu krvava I ne daje znakove života. Zajedničkim su ga snagama podignuli sa željezničkih pragova, nazvali odmah službu 112.

Nakon dvije minute stanicom je protutnjao putnički vlak

Niti dvije minute poslije – stanicom je protutnjao vlak. Da nisu pomogli čovjeku – danas ga više ne bi bilo…

Do dolaska Hitne, čovjek se osvijestio, pa smo popričali s njim i rekao nam je da se zove Ivica – kazuju nam mladići.

Luka pohađa Srednju školu u Karlovcima i uskoro će postati šumarski tehničar, Mario je maturant Srednje škole u Dugoj Resi, a Casper je osmaš OŠ Vladimir Nazor u Dugoj Resi.

Ovi empatični mladići žele cijepati drva starijim osobama

VIDI OVO: Dječaka su zlostavljali mladići, a reakcija stranaca će vas iznenaditi

”To je hvalevrijedan čin. Izuzetno sam ponosna na njih. Oni su mi se javili odmah nakon završetka akcije spašavanja i ispričali što se dogodilo – s ponosom u glasu rekla je Nikolina Šimunić, predsjednica Udruge mladeži Belavića s kojom su mladići netom prije bili na sastanku.

Isticala je da su vrijedni i empatični mladi ljudi koji joj dolaze s idejom da pomognu cijepati drve starijim ljudima u njihovoj zajednici, ali i konkretno pomagati svima kojima je pomoć potrebna. Dodala je da će pokušati stupiti u kontakt s ozlijeđenim muškarcem kojeg bi i dečki htjeli posjetit.