Zamalo je postala žrtva nasilja, no trik s mobitelom joj je spasio život

Žena je zamalo postala žrtva seksualnog nasilja nakon što ju je na ulici napao nepoznati muškarac. Jednostavan trik s mobitelom joj je spasio život. 

Mnogo žena se ne osjeća sigurno hodajući po noći. Prema istraživanju iz 2014. godine oko 65% ispitanih žena je bilo žrtva nasilja na ulici. Taj se broj sada vjerojatno i povećao s obzirom na to da se i svijet dosta promijenio u nekoliko godina. 

Jedna žena iz Floride zamalo je postala žrtva seksualnog nasilja na ulici. 

Užasni se događaj zbio u rano nedjeljno jutro. Žena je hodala ulicom kada ju je u pola dana napao muškarac, Sergio Valdez. 

Muškarac ju je pokušao ugušiti

22-godišnji muškarac ju je napao te ju je pokušao ugušiti. Pokušavao joj je spustiti hlače te joj je ponavljao da će imati njegovo dijete. Čak je pokušao inicirati oralni seks. 

Unatoč teškoj situaciji, žena je našla način da si pomogne. 

Nije mogla trčati jer ju je muškarac snažno držao, a ujedno je bila jako uplašena. On je mogao imati oružje kojim bi joj u trenu oduzeo život. 

Pomogla si je jedinom stvari koju je imala – svojim mobitelom. 

VIDI OVO: Je li porast nasilja znak Isusovog skorog povratka?

Mobitel je automatski nazvao policiju

Dok ju je muškarac napadao, žena je uspjela uzeti mobitel u ruku. Brzo je pritisnula gumb za zaključavanje na strani mobitela. Nakon što ga je pritisnula pet puta, mobitel je automatski nazvao policiju. 

Taj joj je poziv spasio život. 

Službenici u policiji su mogli čuti sve što se događa. Žena je uplašeno molila muškarca da prestane. 

Uspjeli su ju locirati te je policija poslana na mjesto napada. Policija je uskoro stigla te su ju krenuli tražiti. 

Na svu sreću, prije nego je policija stigla Sergija je omeo automobil koji je prolazio cestom, a žena je iskoristila tu priliku da pobjegne. Kada je stigla policija naišli su na napadača te su ga odmah uhitili. 

Sergio je zanijekao zločin čak i kada je razgovarao sa svojom majkom. Rekao je da mu je namješteno, da je ta žena njegova bivša djevojka kojoj se nije sviđalo što on ima drugu djevojku. Rekao je da ga je ona pozvala tamo. 

Znala je da njezin mobitel ima tu opciju

Hitni poziv mobitelom je toj ženi spasio život. Na svu sreću, ona je znala da njezin mobitel ima tu opciju te je brzo djelovala. 

Kako koristiti hitne pozive? 

Ponekad ćete se naći sami. Žene se ne mogu stalno skrivati u kući i samo ići van s prijateljima ili s obitelji. Važno je znati što vaš mobitel može kako bi se zaštitili ako se nešto loše dogodi. 

Kako biste na svom iPhoneu uključili hitne pozive možete učiniti što je ta žena učinila. Ujedno možete duže držati gumb za zaključavanje i gumb za stišavanje zvuka na mobitelu dok se na ekranu ne pojavi opcija za hitan poziv. Tada je dovoljno pomaknuti prstom po ekranu kako biste pozvali pomoć. Ovaj trik vrijedi i za neke Android uređaje.