Troje kršćana uhićeno je u gradu Moskvi u državi Idaho u SAD-u, jer nisu nosili maske i nisu se distancirali dok su sudjelovali u bogoslužju na otvorenom. Dvoje njih je dobilo opomenu.

Šef moskovske policije James Fry rekao je novinarima da je oko 150 do 200 vjernika prisustvovalo na ovom crkvenom događaju.

Prema gradskom Izmijenjenom hitnom nalogu za javno zdravstvo, sudionici bilo kojeg javnog skupa moraju održavati fizičku udaljenost od dva metra ili nositi masku. Nalog je na snazi ​​do siječnja, prenosi Christian Headlines.

Prekršitelji naloga podliježu prekršajnoj prijavi koja predviđa maksimalnu kaznu do šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 1.000 dolara.

Fry je rekao da je policija bila “vrlo popustljiva” u provođenju naredbe, a policajci su pokušali surađivati ​​s grupama.

Kristova crkva otprilike jednom mjesečno priređuje događaj ”Pjevanje psalama”.

“Tamo smo se trebali pojaviti u petnaest do pet, otpjevati tri psalma ili himne, doksologiju, a zatim otići”, rekao je Ben Zornes, župnik crkve koji je pomagao u organizaciji priredbe na otvorenom.

„Pjesme su bile Psalam 20, Psalam 124 i Divna milost. Kad smo stigli, čekala nas je policija. Jedan od njih obavijestio me da su se ljudi morali distancirati ili nositi masku ili se na neki drugi način nositi sa situacijom.”

Drugi predstavnik crkve objavio je na crkvenoj Facebook stranici da je okupljene podsjetio na gradsku politiku, ali u prvih 15 minuta bogoslužja policija je uhitila trojicu, a dvojicu je opomenula.

Gabriel Rench, crkveni đakon i republikanski kandidat za mjesto regionalnog povjerenika, bio je jedan od trojice koji su uhićeni.

“Mislim da su [dužnosnici] htjeli od toga napraviti problem”, rekao je Rench za lokalne vijesti.