Trump pozvao zastupnicu Marijanu Petir na molitvu u Washington

Trump pozvao zastupnicu Marijanu Petir na molitvu u Washington

Marijana Petir je jedina hrvatska zastupnica koju je Trump pozvao na molitveni doručak u Washington na kojem je danas prisustvovala.

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir prisustvuje danas u Washingtonu 67. Nacionalnom molitvenom doručku koji uz predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa i članove američkog Kongresa, okuplja političare i diplomate iz svih dijelova SAD-a te državnike iz više od 140 zemalja svijeta.

Govoreći na Nacionalnom molitvenom doručku američki predsjednik Donald Trump istaknuo je kako njegova administracija poduzima odlučne korake kako bi se zaštitila i osigurala sloboda vjeroispovijesti.

Posebnu pomoć pruža progonjenim kršćanima i drugim religijskim grupama koje se suočavaju s progonom. U tom smislu već je i imenovao posebnog povjerenika za suzbijanje antisemitizma, a posebni napori se ulažu kako bi agencije za posvajanje bazirane na vjeri mogle neometano raditi.

“Moramo graditi društvo koje će štititi svaki ljudski život jer je svako dijete, rođeno i nerođeno, stvoreno na Božju sliku”, rekao je predsjednik Trump.

Ova izjava američkog predsjednika, ističe zastupnica Petetriir, posebice je važna u svjetlu nedavno usvojenog zakona u američkim saveznim državama New York i Virginija kojim se dozvoljava pobačaj sve do samog rođenja djeteta.

“Američki predsjednik jasno je pred cijelom nacijom, ali i cijelim svijetom stao u zaštitu nerođenih. I to dvaput za redom jer je isto već rekao u svom govoru o stanju Unije. Odgovornost je svih nas zaštiti one najslabije članove svakog društva a to djeca svakako jesu”, izjavila je Petir netom po završetku Nacionalnog molitvenog doručka, piše Dnevno.hr.

Pročitajte više…

Reci što misliš