Tvoja molitva se Bogu jako svidjela
Foto: Pixabay

Jedna je majka posvjedočila prekrasni događaj.

“Prije nekoliko dana sam odvela djecu u restoran na ručak, a moj se šestogodišnji sinčić izborio za pravo da prije jela kaže molitvu. Nakon što smo pognuli glave, on je naglas rekao: ‘Bog je dobar. Bog je velik. Hvala Ti za hranu i ja ću biti zahvalan još više ako nam mama naruči sladoled za desert. I sloboda i pravda neka bude svakome. Amen.’

Čuli smo smijeh za okolnim stolovima, a jedna je starija gospođa komentirala ovako: ‘Djeca danas ne znaju što je lijepa molitva. Tražiti od Boga sladoled… Svašta.’ Kad je ovo čuo moj maleni sinčić, bojažljivo upita: ‘Što sam pogriješio? Zar se sad Bog ljuti na mene?’ I zaplaka.

Nakon što sam ga umirila i primila u naručje i pokušala uvjeriti da je sve bilo savršeno i da Bog zasigurno nema razloga biti ljut, jedan je postariji gospodin pristupio našem stolu.

Prignuo se i potiho obratio mome sinu: ‘Ja znam da se tvoja molitva Bogu jako svidjela.’ ‘Zaista?!’, iznenadio se dječak. ‘Vjeruj mi,’ i zatim, teatralno se okrenuvši prema postarijoj gospođi koja je sve započela, nastavio: ‘Šteta što ona nikada nije zatražila sladoled od Gospodina. Ponekad je dobro pojesti malo sladoleda za dušu.’

Naravno, ja sam djeci za desert naručila sladoled. Moj se sin za trenutak zamislio, a onda je učinio nešto što neću zaboraviti dok sam živa. Spustivši se sa stolca, ručicama je obuhvatio svoju staklenu čašu sa sladoledom i bez riječi krenuo prema stolu gdje je sjedila postarija gospođa. Ljubazno se nasmiješio i rekao: ‘Ovo je za vas. Malo sladoleda liječi dušu, a moja je za sada u dobrome stanju.’”