Ljetni kampovi u Gazi osposobljavaju djecu da budu teroristi

Ljetni kampovi u Gazi osposobljavaju djecu da budu teroristi. Hamas i druge islamske skupine pripremaju ih za sljedeći rat.

Kada vam padne na pamet ljetni kamp za djecu, možda ćete pomisliti na kupanje, vožnju čamcem i planinarenje. Ljetni kamp u pojasu Gaze više sliči vojnom kampu.

Hamas i Islamski džihad ovog su ljeta održavali kampove za mlade iz Gaze

U videozapisima koje je objavio Institut za istraživanje bliskoistočnih medija (MEMRI – the Middle East Media Research Institute), skupine su se pohvalile da je njih 70.000 iz svih dobnih skupina pohađalo kampove. Islamski džihad nazvao je svoj kamp “mačem Jeruzalema”, prema imenu rata s Izraelom u svibnju ove godine.

Jedan tinejdžer objasnio je zašto su došli u kamp: “Nismo došli ovdje da bismo uživali, ni igrali se, niti bilo što slično. Došli smo da se žrtvujemo za Palestinu i za svoj narod”, piše cbn.com.

Kampom upravljaju vojni treneri i zapovjednici vojne brigade Al-Quds. Glasnogovornik Ahmad Al-Rai objasnio je razlog kampa: “Ako Allah tako želi, ovi dječaci moći će suprotstaviti neprijatelju i unakaziti njegovo lice u sljedećem ratu.”

Prije kampova, promotivni video pozvao je učenike iz osnovne škole, srednje škole i fakulteta da sudjeluju. U kampu vježbaju gađanje AK-47, protuoklopnim oružjem i video simulacijama.

Abu Omas, zapovjednik Islamskog džihada zadužen za obuku, rekao je: “Obučili smo ih kako da koriste oružje, kao i kako da poduzmu sigurnosne mjere te da slijede stope svojih očeva i uzmu oružje, ako Allah želi.”

U svibnju su Hamas i druge islamske skupine vodili 11-dnevni rat s Izraelom. Kažu da pripremaju sljedeću generaciju za sljedeći rat.

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE