u kontejneru pronašao bebu

U listopadu 1995. građevinski radnik u Chicagu upravo je bacao smeće kada je čuo jecaje. Pogledavši u čvrsto zavezanu vreću za smeće bačenu u kontejner, šokirao se kada je otkrio novorođenu bebu koju je vlastita majka ostavila da umre, piše Little things.

Gerald Rocky Hyatt, čovjek koji ju je pronašao, brzo je javio u bolnicu da spase bebu. Sestre su ju nazvale Mary Grace, a njena je priča postala poznata širom Chicaga.

Mary je Grace ubrzo posvojena i postala je Morgan Hill. Njena majka usvojiteljica, Sandi, čuvala je album pun novinskih isječaka o bebi Mary Grace.

Potraga za spasiteljem

Morgan je odrasla znajući da je usvojena, ali prije dvije godine, kada joj bilo 20, napokon je saznala priču kako joj je građevinski radnik spasio život. Morgan je krenula u misiju da pronađe Geralda Rockya Hyatta, čovjeka kojeg je nazvala svojim ‘anđelom čuvarom’.

Dok je novinarima govorila o čovjeku koji ju je spasio, i kojeg bi željela upoznati, u sobu je ušao Gerald. Morgan ga je u suzama zagrlila i zahvalila mu što ju je spasio od sigurne smrti.

‘Mislio sam da je mačka…

“Krenuo sam baciti smeće. Vjetar je bio sve jači i postajalo je sve hladnije. Čuo sam kao neki jecaj iz kontejnera i prvo pomislio da se radi o mački. Otišao sam do sredine kontejnera i ponovo sam čuo jecanje. A zatim sam vidio i da se jedna vreća miče”, ispričao je Gerald.

Brzo je odjurio u obližnju bolnicu po pomoć.


“Uletio sam u hitnu službu i rekao im ‘Mislim da je netko stavio bebu u naš kontejner za smeće’. Bio sam bez daha i sav uzbuđen i pitali su me ‘Imate srčani udar?, a ja sam rekao ‘Ne, mislim da je netko ostavio bebu u naš kontejner!”

“To je beba! To je prekrasna mala djevojčica”, rekla je sestra Carol Szafranski koja je otvorila vreću za smeće.

Bacanje bebe nije jedino rješenje

“Samo vam iskreno želim reći ‘Hvala’ za sve što ste učinili za mene kao bebu i jednostavno ne mogu tražiti više od toga što ste mi pružili drugu priliku da imam život”, rekla im je uplakana Morgan.

“Možete više toga učiniti umjesto da samo bacite svoju bebu, postoje i druge alternative”, poručila je Morgan na temelju vlasitog iskustva.

https://www.youtube.com/watch?v=8RiLwqpchT0