NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeU tajnosti je učinila nešto za bolesnog oca - ubrzo je saznao...

U tajnosti je učinila nešto za bolesnog oca – ubrzo je saznao istinu koja ga je slomila

Mlada žena je u tajnosti učinila nešto nesebično i prekrasno za svog bolesnog oca. Na društvenim mrežama se pojavio video kako je reagirao kada je saznao istinu.

Ponekad nas ljubav tjera da učinimo nezamislivo, a jednu mladu ženu iz Missourija ljubav prema ocu potaknula je da učini nešto nevjerojatno nesebično. Ova dirljiva priča o mladoj ženi koja potajno donira bubreg svom ocu privukla je pozornost milijuna.

Prije dvije godine Johnu Ivanowskom dijagnosticirana je IgA nefropatija, stanje koje uzrokuje upalu u bubrezima i s vremenom može dovesti do potpunog zatajenja bubrega.

Unatoč lošim prognozama, John je odbio prihvatiti kćerinu ponudu da donira bubreg, zabrinut zbog potencijalnih fizičkih rizika za njezino zdravlje.

John je izgubio jedno dijete od raka prije više od 15 godina, a pomisao da će izgubiti još jedno dijete bila je previše za njega. “Mislio sam, izgubio sam svog dječaka, i da se nešto dogodi Delayneu, ne znam što bih učinio”, objasnio je. “Bila je to velika briga.”

U tajnosti je pomogla svom ocu

Mlada žena je bila odlučna da pomogne svom bolesnom ocu

Ali Delayne Ivanowski, 25-godišnja medicinska sestra, bila je odlučna pomoći svom ocu. “Od tada je samo dijaliza svakih nekoliko dana. Dakle, više od godinu dana bio je priključen na stroj tri, četiri, pet sati dnevno. To nije ispravna kvaliteta života za koju mislim da nitko ne bi trebao živjeti”, rekla je Delayne Ivanowski. “Dakle, moja prva pomisao je bila, zašto on jednostavno ne može uzeti moj bubreg odmah?”

Provela je devet mjeseci potajno planirajući i pripremajući se za transplantaciju, dok je njezin otac nastavio s redovitim tretmanima dijalize. Iako njezin otac nije želio da to učini, Delayne je odlučila krenuti s donacijom. “Učinit ću to. Nije me briga koliko je ljut na mene. Barem će živjeti dobrim životom i neće biti priključen na stroj”, rekla je.

Bila je podudarna i uspješno je donirala svoj bubreg ocu 16. veljače ove godine, nakon što je zahvat odgođen kada joj se otac prošle godine ozlijedio od pada.

Oca su preplavili osjećaji ljutnje i zahvalnosti

Preplavili su ga pomiješani osjećaji ljutnje i zahvalnosti

Kad je John saznao istinu o žrtvi svoje kćeri, preplavili su ga pomiješani osjećaji ljutnje i zahvalnosti.

Video Johnove reakcije nakon operacije podijeljen je na društvenim mrežama, gdje je brzo postao viralan. U videu se John može vidjeti u suzama dok njegova kći ulazi u njegovu bolničku sobu u kirurškoj haljini, otkrivajući da je ona njegov donor.

“Ne mogu prestati plakati”, rekao je John Ivanowski. “Mislim, bio sam uzrujan, ali sam tako zahvalan.”

Dok je to iskustvo bilo nezaboravno za Delayne, ono je promijenilo život Johnu, koji je izrazio zahvalnost za dobrotu svoje kćeri. “Više nisam spojen na stroj i mogu raditi ono što trebam ili što želim, to je samo veliko olakšanje”, rekao je.

Doniranje organa je “doslovno kao darivanje života”

Delayne se nada da će njihova priča potaknuti druge da razmotre doniranje organa te je zatražila potporu u pokrivanju obiteljskih medicinskih troškova, dodajući da je doniranje organa “doslovno kao darivanje života”.

Nesebičnost i ljubav koju je Delayne pokazala prema svom ocu snažan su podsjetnik na snagu obiteljskih veza i koliko ćemo sve učiniti kako bismo pomogli onima koje volimo. Nadahnimo se svi njezinim primjerom i širimo poruku darivanja organa.