Učenik je primijetio čudno ponašanje vozačice autobusa, spasio je 30 života

Učenik je osjetio neobičan miris te je primijetio čudno ponašanje i govor vozačice autobusa. Odmah je reagirao i spasio 30 života.

Kada naša djeca odu u školu, imamo povjerenja u ljude koji rade za školu. Očekujemo da će naša djeca biti na sigurnom te da im se ništa loše neće dogoditi. No, ponekad to ne bude baš tako. 

Roditelji dječaka Troya Lune nisu bili previše zaštitnički raspoloženi prema svom sinu. No kao i većina drugih roditelja naučili su ga osnove sigurnosti. Naučili su ga da ne vjeruje odraslim osobama čak ni ako su stalno oko njega i da odmah prijavi policiji osobu koja se možda čudno ponaša u blizini djece. Nadali su se da nikada neće morati u praksi primijeniti taj savjet. Na žalost, bili su u krivu. 

Vozačica autobusa se čudno ponašala

Svako jutro Troy bi ušao u školski autobus kao i mnogo druge djece. No jednog je jutra primijetio nešto čudno. Kada su se vrata autobusa otvorila zapuhnuo ga je neobičan miris kojeg nije poznavao. Ujedno, vozačica Caroline Denise Ray, se neobično ponašala.

Dok se vozila ona je prelazila u susjednu traku. Pokušavala je jako zakočiti te su neka djeca poletjela sa sjedala. Djeci je to bilo smiješno, ali je Troy shvatio da su u opasnosti. 

„Tada sam odlučio da ću morati nazvati policiju“, rekao je Troy. 

VIDI OVO: Vozačica autobusa svako jutro čini nešto divno djevojčici kojoj je majka preminula

Dječak je nazvao policiju

Nazvao je policiju i rekao im da je vozačica neoprezno vozi i da čudno priča. Policijski je auto uskoro presreo autobus. Vozačica se pokušala braniti, no policija je obavila pretragu i pronašla drogu pod čijim je utjecajem vozila autobus. 

Mnoga druga djeca su govorila Troyu da ne zove policiju, no on je znao da nije riječ o zabavnoj situaciji nego o opasnosti. 

Vozačica je izgubila posao, optužena je za vožnju pod utjecajem droga i ugrožavanje djece. Škola razmišlja o prekidu ugovora s tom autobusnom tvrtkom te su ujedno jako zadivljeni Troyem i njegovom mudrom reakcijom. Zahvalili su mu što se brinuo za svu djecu. 

Članovi Troyeve obitelji su isto tako jako ponosni na njega. Uvijek su znali da je on jako pametan i sposoban. Zaista je pohvalno što je tako mlad dječak reagirao na tako odgovoran način. 

Sve pohvale hrabrom Troyu.