Učenika s autizmom ranije nitko nije prihvaćao, a onda im je pokazao video koji je sve promijenio

Neka ova priča inspirira sve ljude kako bi se odnosili jedni prema drugima s poštovanjem i ljubavlju.

Najjednostavnije riječi mogu imati najveći utjecaj na naše živote. Često je lakše razgovarati o stvarima koje ne volimo ili koje nas ljute. No još više trebamo iskazivati zahvalnost ljudima koji su nam pomogli u životu. Ponekad su dobre riječi sve što nam treba da nam dan bude bolji.

Jedan učenik s autizmom je imao problema s prilagodbom na prošlu školu. U svojoj novoj školi je imao osjećaj kao da pripada – to je zbog truda učiteljice i kolega iz razreda, a pogotovo njegovog najboljeg prijatelja koji mu nikada ne zaboravi reći nešto lijepo.

boy with autism thanks classmates
Snimka zaslona: YouTube

Lauren i Dan Dudas su svog sina, Noaha, poslali u posebnu školu. Noah ima autizam, ali mu u toj školi nije bilo dobro. Lauren je rekla da mu ta okolina nije odgovarala te da njezin sin tamo nije bio sretan. Na kraju se Noah morao premjestiti u novu školu.

Tada su ga roditelji upisali u Avon East Osnovnu školu u Ohiu. Ta je škola bila savršena za njihovog sina iz nekoliko razloga. Jedan je razlog bila Noahova učiteljica, Michelle Szczepanski. Noahovi roditelji su u intervjuu rekli da se činilo da je Michelle jako povezana sa svim svojim drugašićima, a tako i sa njihovim sinom.

U razredu Michelle ima kanticu u koju učenici mogu ubaciti kompliment za nekoga napisan na papiriću. Michelle bi tada na glas pročitala komplimente. Jedan kompliment je napisao Declan Walsh, Noahov školski kolega.

student with autism avon elementary
Snimka zaslona: YouTube

Kompliment za Noaha je glasio:

„Zato što si me naučio da biti drugačiji nije važno.“

Kada je Noah to čuo iznenađeno je pogledao u Declana te je rekao da mu nitko ništa takvo nije do tada rekao. Dječak je bio jako iznenađen, ali se i dobro osjećao zbog komplimenta. Bio je tako sretan da je odlučio napraviti plesni video kao poklon svojim kolegama, a posebno Declanu.

boy with autism thanks classmates in dance video
Snimka zaslona: YouTube

Nakon plesa je Noah u videu rekao:

„Vi ste mi ukrali srce.“

Declanova sestra isto ima posebne potrebe te kaže da je suosjećao s poteškoćama s kojima se Noah suočava. Cijeli razred je uljepšao život Noahu u toj školi. Njegovi su roditelji sretni što im je sin napokon pronašao mjesto gdje se može osjećate sretno i sigurno, okružen ljudima koji ga cijene.

Noah je rekao da je uvijek važno govoriti lijepe riječi ljudima. Ponekad, one mogu jako utjecati na njihove živote. Njihova je učiteljica pokazala mnogima da je ponekad dovoljno samo strastveno srce, lijepe riječi i iskren osmijeh kako bi nečiji život bio mnogo bolji. Michelle, učiteljica, se prisjeća tog snažnog i emocionalnog trenutka kojeg nikada neće zaboraviti.

Neka ova priča inspirira sve ljude kako bi se odnosili jedni prema drugima s poštovanjem i ljubavlju.

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE