Učitelj hoda 8 kilometara na dan kako bi podijelio besplatne obroke učenicima

Usred negativnosti i straha zbog pandemije koronavirusa, učitelj Osnovne škole Grimsby svaki dan hoda 8 kilometara kako bi dostavio besplatne obroke socijalno ugroženoj djeci. Naravno da je vrlo brzo prozvan herojem. 

Zane Powles tako svaki dan dostavlja 78 obroka djeci koja su kvalificirana za njihovo primanje. 

Kaže da teret nošenja velikih vreća na leđima nije ništa u usporedbi s problemima obitelji koje su prisiljene ostati kod kuće. 

„Ovako obitelji mogu više biti zajedno. Ne moraju izlaziti te smo svi sigurniji“, rekao je. 

Tajnica škole, Kim Leach, obroke dostavlja osobnim automobilom na udaljenija područja. Rekla je: „Pretpostavljam da ima nekoliko obitelji koje imaju jako malo hrane“. 

Osnovna škola broji 300 učenika, a na svakog desetog je četvero djece koji žive u djelu grada koji ima jako loše uvjete za život. 

Zane Powles je bivši vojnik koji jako voli sport te raznošenje obroka koristi kao priliku da provjeri kako je nekoj djeci, a roditelji imaju priliku razmijeniti nekoliko riječi s njim. 

Powles jako pazi na propisani razmak i pravila ponašanja tijekom epidemije. 

VIDI OVO: Učitelj posvojio bolesnog dječaka (13), a razlog je predivan

Claire Pufrey jedna je od majki koja je izrazila veliku zahvalnost trudu gospodina Powlesa. Tako je rekla: „To nam jako pomaže jer znači da ne moramo neprestano u trgovinu kako bismo djeci kupovali hranu. Ovako smo svi sigurniji“. 

Powles je zbog svog nesebičnog ponašanja postao prava legenda. Pojavili su se tako i neki plakati na kojima ga učenici ohrabruju i bodre. Na jednom je pisalo: „Bravo, gospodine Powles“. 

Na jednom je pločniku kredom napisano: „LEGENDA!!! GOSPODIN POWLES“. 

Zane Powles je ostao skroman kada mu je rečeno da je pravi heroj. Dodao je: „Moj posao je dobrobit i obrazovanje te djece. U ovim vremenima ja to činim na malo drugačiji način“.