Učiteljica snimila dječaka s Downovim sindromom kako briše suze svom kolegi s autizmom

Nedavno je jedan školski video postao vrlo popularan. Riječ je o snimci koju je uhvatila učiteljica, a čije su glavne zvijezde dva dječaka: dječak s Downovim sindromom i dječak s autizmom.

Maleni dječak s autizmom se na početku snimke činio jako uzrujan. Tada je na scenu stigao njegov prijatelj koji ga je pokušao utješiti. Najprije mu je pokušao obrisati suze, ispuhati nos te ga je pomilovao po glavi prije nego mu je dao jedan veliki medvjeđi zagrljaj.

VIDI OVO: Djevojčica s Downovim sindromom dva puta pobijedila rak

Dječak s Downovim sindromom je tada svog kolegu naslonio na svoje rame i položio glavu na njegov vrat. Nastavio ga je tješiti trljajući mu leđa. Na trenutak se odmaknuo kako bi pokušao mahati prijateljevim rukama i oraspoložiti ga.

Dječak s Downovim sindromom briše suze svom kolegi s autizmom 1

Nastavio mu je brisati suze, a tu je snimka prestala.

Snimka je postala iznimno popularna te su i drugi korisnici društvenih mreža počeli objavljivati svoje snimke dobrote osoba s Downovim sindromom.

VIDI OVO: Djevojka s autizmom preživjela je zlostavljanje vršnjaka i pokazala svima koliko je posebna

Jedna je osoba napisala: „Niste iskusili pravi zagrljaj dok vas ne zagrli osoba s Downom. Oni su stručnjaci za zagrljaje. Predivni, predivni ljudi od kojih možemo puno naučiti”.

„Volim osobe s Downovim sindromom – jako sam sretan što ih znam nekoliko, to su predivne osobe pune ljubavi”, napisala je druga osoba.

Zaista predivno. Možemo mnogo naučiti od ovog dječaka.

#VIRAL Un chico Down con un enorme corazón, consolando a su manera a su compañero de grupo, niño autista.

Gepostet von Jalisco oculto am Freitag, 29. November 2019