ugledao mališana koji je lutao susjedstvom
Snimka zaslona: Facebook

Muškarac je nakon što je izašao iz stana ugledao mališana koji je lutao susjedostvom, obukao ga je i nahranio prije nego što ga je odveo kući.

U svijetu gdje nas priče o nestaloj djeci često ostavljaju beznadnima oko stanja čovječanstva ohrabrujuće je pročitati priču o ljudima koji iskoračuju i pomažu djeci koja su u potrebi.

7. svibnja muškarac je sa skupinom svojih prijatelja napuštao svoj stan kako bi kupio doručak kada su ugledali mališana koji luta uokolo. Iako nije jasno kako je dijete uspjelo doći gore do stanova, samo izgleda da je mališan jednostavno otključao vrata svog stana i tiho, neopaženo izašao van.

Dječak dobi oko tri godine, na stopalima nije imao obuću. Bio je izgubljen i ranjiv, ali dobri Samarijanac Reese, zajedno sa svojim prijateljima, preuzeo je odgovornost za dječaka.

Reese je upitao dječaka gdje živi, a dječak je pokazao na vrata koja su izgledala kao sva druga vrata stambenog kompleksa. Doručak za Reesea i njegove prijatelje morao je pričekati dok su svi zajedno pokušavali pronaći dječakov dom.

Reese i dječak išli su od vrata do vrata, ali zbog jednoličnog izgleda okoliša kompleksa i njegove glomaznosti nisu dospijevali nigdje. Rješavanje dječakove potrebe za hranom i obućom postao je najveći prioritet.

„Obukli smo ga. Kupili smo obuću, oprali smo mu noge i obukli mu čarape“, rekao je Reese za WZTV. Nakon toga je Reese pripremio dječaku doručak.

„Rekao je da želi nešto pojesti pa smo mu kupili vafl“, rekao je Reese.

Reese je izjavio da baš nakon što je vafl bio gotov došla je policija i otpratila dječaka kući, živog i zdravog. Prije nego što je dječak otišao Reese je rekao da je dječak objasnio kako je naučio sam otključati vrata te kako je uspio sam otići iz stana.

To je bila situacija koja je mogla završiti tragično. No zahvaljujući Reeseu i njegovim prijateljima koji su bili voljni pomoći dječaku ova priča ima sretan završetak.