Ugriz zmije otrovnice, kilometrima daleko od kuće i pomoći, ga je u potpunosti paralizirao, no Bog je cijelo vrijeme bio s njim. CBN donosi nevjerojatno svjedočanstvo čovjeka kojega je Bog spasio:

„Ej ljubavi. Jako te puno volim. Ugrizla me zmija i ne mogu se gotovo uopće kretati. Ne znam hoću li se izvući ili ne, ali volim te.“ 

Ovo je poruka koju je Scott Vuncannon ostavio svojoj ženi. Prije dvije godine, šetao je sa svojim psom oko kolibe u šumi koju posjeduje. Stao je na trenutak i pogledao oko sebe.

Vidio je pokrete na tlu. Odjednom je osjetio oštru bol u nozi, kaže da je vidio „glavu zmije i dva očnjaka kako strše. Odmah sam poskočio i pomislio ‘Bože dragi, upravo me ugrizla zmija!’.

Odmah je osjetio okus zmijskog otrova u grlu

Scotta je ugrizla čegrtuša. Gotovo je odmah osjetio okus otrova u grlu. Brzo je zavezao povez oko noge i pokušao pješačiti do pomoći. Izvadio je mobitel i nazvao hitnu službu, ali nije bilo signala. 

„Tada mi je potonulo srce. Osjetio sam kako mi otrov djeluje kroz tijelo. Gubio sam ravnotežu, vid mi se mutio, povraćao sam, padao u nesvijest i budio se. Mislim da sam oko 2-3 puta pao u nesvijest“, prisjetio se.

Scott se srušio oko 6 kilometara daleko od svog kamiona. U međuvremenu, njegova je supruga Nan imala strašno loš osjećaj, pa je uskočila u auto i krenula do kolibe. Neprestano ga je zvala na mobitel, ali nije bilo odgovora.

VIDI OVO: Dječak (6) preživio ugrize najotrovnije zmije: Živ sam zahvaljujući Bogu

Žena je osjetila da nešto nije u redu pa se molila Bogu

Kada je stigla do kabine, pronašla je kartu sa stazom. Pronašla je Scottov auto, ali njega nigdje. Ubrzo je postala očajna i svoje je nade položila u Boga i molitvu. „Nije mi ostalo išta osim da se pouzdam u Njega. Što da radim, nisam mogla ništa. Ali čitala sam Sveto Pismo, molila sam Gospodina. Vapila sam ‘pomozi, pomozi’.“

Supruga je nazvala obitelj i prijatelje kršćane, a ubrzo su pokrenuli lanac molitve. U međuvremenu, Scott je ležao na poljskom putu i molio se za spas. „Kada sam Mu se počeo moliti, i kada sam se usmjerio na Njega, kao da sam osjetio Njegovu prisutnost. Osjećao sam se kao da je sa mnom kroz cijelu muku. Bio sam siguran da će biti sa mnom kroz svo to vrijeme“, Scott se prisjetio. 

Pucao je pištoljem u nadi da će ga netko čuti

Pucao je pištoljem kojeg je imao u nadi da će ga netko čuti, a nakon toga je napravio video. „U tom se trenutku nisam bojao smrti. Ja sam, ja nisam – prepustio sam se. Borio sam se, znate, toliko sam se borio cijelo poslijepodne, da mogu disati, da ostanem pri svijesti i pažnji. Ali oko 5 poslijepodne, taman prije nego sam napravio video, prepustio sam se Gospodinu i rekao ‘spreman sam otići, Gospodine, molim te uzmi me’.“

Nakon višesatne potrage, Scotta su oko 7:30 pronašli. Tijelo mu je bilo crno i oteklo. Govorio je da neće preživjeti, no liječnici su ga ohrabrivali. Jedan mu je rekao „Hej, prijatelju, je l’ vjeruješ Isusu?“, a Scott je odgovorio „Da, vjerujem.“

Njegov oporavak je pravo čudo

Oko dvadeset ljudi radilo je neumorno da ga prevezu do bolnice. U bolnici je primio 12 cjepiva s protuotrovom. Jetra, bubrezi i crijeva su mu se ugasili, no čudesno su se počeli oporavljati i nakon 3 dana je pušten. 

„Znao sam da je Bog prisutan, znao sam da je sa mnom… Ja ne bih trebao biti ovdje“, rekao je. I on i supruga zahvalni su zato što oporavak, koji je bio potpuno uspješan, smatraju čudom. „Apsolutno, to je jedno čudo. Svi koji su čuli naše molbe, koji su se skupili da nam pomognu. To je jedno veliko čudo da se Gospodin proslavi“, zaključila je supruga.