Sergej Torop, vođa poznate ruske religijske sekte koji je glumio Isusa Krista, uhićen je s još dvije osobe u Sibiru, javlja BBC.

Sergej Torop, koji je među svojim sljedbenicima poznat kao Vissarion, 1991. godine osnovao je “Crkvu posljednjeg testamenta” u sibirskoj regiji Krasnojarsk.

Troje uhićenih optuženi su za iznuđivanje novca te nanošenje psihičke i fizičke boli svojim sljedbenicima.

Sergej Torop, Vadim Redkin i Vladimir Vedernikov osumnjičeni su da su “osnovali religijsku organizaciju među čijim aktivnostima je nasilje nad članovima”.

Ruski istražitelji rekli su medijima kako je trojac uzimao novac od svojih sljedbenika te da su nad njima vršili psihičko i fizičko nasilje.

VIDI OVO: BLIŽI SE KRAJ: Lažni Kristi se pojavljuju po cijelom svijetu

Od osnutka sekte nakon pada Sovjetskog saveza, 59-godišnji Torop, inače bivši policijski pozornik, privukao je tisuće sljedbenika. Neki od njih su vjerovali da je Torop uskrsli Krist.

Sljedbenici Crkve posljednjeg testamenta osnovali su 1995. godine svoje naselje poznato pod nazivom Grad sunca, u regiji Kuraga.

Nekoliko stotina živi ih tu i u još nekoliko naselja u regiji. Rusko ministarstvo pravosuđa objavilo je 2000. godine kako sekta ima 10.000 sljedbenika diljem svijeta.

Pripadnici Crkve posljednjeg testamenta ne smiju pušiti, piti ili koristiti novac te moraju živjeti u skromnim uvjetima.

VIDI OVO: Isus je živ i nalazi se u Rusiji!?

Također ne smiju konzumirati meso, kavu, čaj, šećer, kruh s kvascem i pšenične proizvode.

Slijede učenje koje se temelji na kombinaciji metoda ruske pravoslavne crkve i reinkarnaciji te se pripremaju za “neizbježnu apokalipsu”, piše Index.