Umiruća žena se oprostila od svog konja i nakon toga je preminula
Foto: Hospicij sveti Barnaba

Prije nego što je otišla kući Gospodinu, Alison Shipley željela se oprostiti od svog konja i svojih pasa. Njezine brižne sestre iz hospicija su pomogle umirućoj ženi da ispuni posljednju želju upravo na vrijeme!

Nakon tužne dijagnoze terminalnog uznapredovalog agresivnog karcinoma jajnika, Alison Shipley iz Ujedinjenog Kraljevstva je provela svoje posljednje dane u skrbi Hospicija Sveti Barnaba u gradu Lincolnshire. To je značilo da za sobom mora ostaviti svog konja i pse.

Za  Alison je bilo teško da bude daleko od svojih voljenih kućnih ljubimaca. Srećom, bila je okružena posebnim anđelima koji su bili voljni učiniti sve što je bilo potrebno kako bi umirućoj ženi dali priliku da se oprosti od svojih voljenih kućnih ljubimaca!

VIDI OVO: Ovaj konj donosi radost smrtno bolesnim pacijentima u bolnici

Jedna od Alisoninih medicinskih sestara, Annie Penrice, je provela godine radeći na ranču u Teksasu. Iz prve ruke je znala koliko duboko može ići veza između osobe i njihovih “krznenih beba”.

Sestre iz hospicija

Jedna od Alisoninih medicinskih sestara, Annie Penrice, provela je godine radeći na ranču u Teksasu. Znala je iz prve ruke koliko duboko može ići veza osobe i njihovih “krznenih beba”.

Annie i ostale medicinske sestre su znale koliko strašno se Alison htjela oprostiti od svog konja i njezinih pasa. I tako, one su učinile nešto nevjerojatno!


“Medicinske sestre u Svetom Barnabi su prvo osobno morale upoznati Alison kako bi shvatile koliko su njoj njezine životinje važne”, objasnila je bliska prijateljica, Claire Shephard. “One su za Alison uredile da posljednji put vidi svog konja i pse.”

Uz Alisonino stanje, to nije bio lak zadatak. Ali brižne sestre su bile posvećene da ispune posljednju želju umiruće žene!

VIDI OVO: Malena djevojčica je htjela zagrliti velikog konja, a njegova reakcija je natjerala mamu da uzme kameru

“Alison je u ovoj fazi bila vrlo loše”, objasnila je Claire. “Ali toliko snažno je bila usmjerena prema svojim životinjama da je to ona ostvarila.”

Ovakvi napori  „posljednjih želja“ pokazuju koliko su divne ove sestre. Čak i u našim najmračnijim vremenima, Božja ljubav sjaji kroz dobrotu drugih. A ponovno okupljanje je značio cijeli svijet za Alison Shipley!


Posljednji oproštaj od konja i pasa

Onog trenutka kad je Alison posljednji put ugledala svoje životinje, svi uključeni su bili toliko dirnuti.

“Alison se apsolutno razvedrila kada je vidjela svog konja”, prisjeća se Annie. “Čim ju je konj prepoznao, spustio je glavu i počeo ju je njuškati. Bio je to vrlo nadahnjujuća, ali emotivna posjeta za sve nas.”

Alison je preminula nekoliko dana nakon posjete. Ali zahvaljujući njezinim brižnim sestrama, imala je priliku oprostiti se sa životinjama koje su joj toliko značile.

VIDI OVO: Djevojka se bojala da je konj zbog odsustva neće prepoznati, no njegova reakcija ju je ostavila bez teksta

“Putovanje je zaista značilo sve za Alison i njezinu užu obitelj i prijatelje”, rekla je Claire. “Bilo je vrlo emotivno, ali njoj je to dalo posljednju priliku da zadnji put miluje i da posljednji put iskaže ljubav prema svom konju i psima.”


Alisonini prijatelji i dalje odaju počast njenom sjećanju sudjelujući u prikupljanju sredstava za Šetnju po Mjesečini za Svetog Barnabu. Zapravo, Claire čak planira dovesti i jednog Alisoninog psa.

“Želimo nešto malo dati zauzvrat hospiciju koji je toliko učinio za nas”, rekla je.

Briga za nekoga u posljednjim fazama njihovog života nije laka. To treba nekoga koji ima samilosno srce. A ove sestre su doista pokazale Isusovu ljubav prema Alison Shipley kad joj je najviše trebala.

Kakav su nama blagoslov naše krznene bebe. Drago nam je što su ove medicinske sestre razumjele ovu nevjerojatnu vezu i upotrijebile je da bi uljepšale posljednje dane umiruće žene!