Umirući ateist kršten

Čovjek koji je cijeli svoj život proveo kao ateist je predao svoj život Kristu te je kršten tijekom svojih posljednjih dana.

Thomas Roberts je preminuo 9.9. zbog raka pluća. Bio je u kolicima te je disao uz pomoć cjevčica, a zadnja mu je želja bila krstiti se.

Corey Agricola, kapelan bolnice je osigurao da mu želja bude ispunjena. U suradnji s osobljem, kapelan je osigurao da Thomas bude skinut sa aparata dovoljno dugo da se može potopiti u vodu.

Jako su se potrudili te su čak morali koristiti maleno dizalo kako bi ga položili u bazen.

Agricola je rekao da je Robertsovo krštenje bio „najdivniji dan“ njegove karijere koja je trajala preko 20 godina.

VIDI OVO: Krštenje dječaka je pošlo po krivu, cijela zajednica se počela smijati

Stojeći u bazeni, Agricola je pročitao Poslanicu Rimljanima 6,4-11 i prije nego ga je krstio rekao je: „Thomas, nikada nisi pomislio da ćeš propovijedati, ali to si danas učinio. Utjecao si na ljude koje čak ni ne poznaješ“.

Foto: Fox News

Dodao je: „Zahvaljujemo Bogu za dobar i savršen dar ovoga dana. Ovo je jedan od najvećih dana u tvom životu, Thomas, jer slavimo tvoj novi život“.

Na krštenju je bila Robertsova supruga, sin, dvije sestre, nećakinja i nećak. Gina Gibson, jedna od njegovih sestara je rekla da joj je bratovo krštenje donijelo „mir i ugodu“ jer „znam gdje sada ide“.

VIDI OVO: Je li krštenje neophodno za spasenje?

Dodala je: „Ne moram se brinuti o tome. Sada ću moći biti radosna jer znam kamo ide. Napokon je u miru. Ponovno je rođen. Mogli ste to vidjeti na njegovom licu nakon krštenja“.

Sve pohvale bolničkom osoblju koje se jako potrudilo da se ostvari posljednja želja Thomasa Robertsa.

„Kažem vam, tako će na nebu biti veća radost zbog jednog obraćena grešnika negoli zbog devedeset i devet pravednika kojima ne treba obraćenja.“ (Luka 15,7).