Umjesto da se brinete, sjetite se tko je vaš Bog
Foto: Freepik.com

„A Isus upre u njih pogled pa im reče: »Ljudima je to nemoguće, ali Bogu je sve moguće.«“ (Matej 19,26). 

Kada smo suočeni s teškim vremenima, briga je prirodan odgovor. No, umjesto da se brinete, Bog želi da slavite. Jedan način na koji možete slaviti Boga jest da vjerujete u to tko je On i što može učiniti. 

U 2. Knjizi Ljetopisa, kralj Jošafat i Izrael su se našli u teškoj situaciji. Tri neprijateljske zemlje su bile spremne objaviti im rat. 

Iako je bio uplašen, kraljev prvi odgovor bio je skupiti svoje ljude u molitvi. Stao je pred cijeli narod i glasno molio. Njegova molitva odličan je primjer kako moliti kada se osjećate pod stresom i preplavljeno. 

Najprije, kada molite tijekom stresnog razdoblja, podsjetite se tko je Bog. Usredotočite se na njegovu snagu, karakter i moć. Bog može sve podnijeti, uključujući i ono što je sada pred vama. 

VIDI OVO: Što Isus poručuje svima koji su zabrinuti i boje se?

U Mateju 19,26, Isus govori: „A Isus upre u njih pogled pa im reče: »Ljudima je to nemoguće, ali Bogu je sve moguće.«“. 

Kralj Jošafat je znao da je to istina. Podsjetio se je na to kada je molio: „»Jahve, Bože otaca naših, ti si Bog na nebu i vladaš nad svim krivobožačkim kraljevstvima. U tvojoj je ruci takva sila i jakost da se nitko ne može održati pred tobom“ (2. Ljetopisima 20,6). 

Kraljev neprijatelj je kretao u rat protiv njega. No on je odabrao odmaknuti pogled s problema i usmjeriti oči na Božju moć i snagu. Podsjetio se je tko je Bog. 

Nakon što se sjetite tko je Bog, podsjetite se na ono što je On učinio. Zapamtite kada je Bog pomogao drugim ljudima i kada je pomogao vama. Prisjećanjem tih stvari ćete dobiti pouzdanje da će Bog riješiti što god je trenutno pred vama. 

VIDI OVO: 7 stvari koje Bog čini za nas kada Mu predamo svoje brige

Kada je kralj Jošafat molio: „Ti si, o Bože naš, istjerao stanovnike ove zemlje pred svojim izraelskim narodom i dao je zasvagda potomstvu svoga prijatelja Abrahama“ (2 Ljetopisi 20,7), on se prisjetio Mojsija koji je izveo Egipćane iz Egipta u Obećanu zemlju. 

Jošafat se podsjetio na vrijeme kada je Bog pomogao Izraelu da i prije porazi svoje neprijatelje. To mu je dalo pouzdanje da će Bog to ponovno učiniti. 

O čemu se vi danas brinete? Umjesto da se brinete, provedite neko vrijeme u molitvi, prisjetite se tko je Bog i što je učinio. Vjerujte da se On može nositi s onim što vas muči. 

Autor: Rick Warren; Izvor: Pastorrick.com