NaslovnicaDuhovnostUmorni ste od čekanja da se stvari promjene?

Umorni ste od čekanja da se stvari promjene?

Bog zna da ne možemo sve, ali On može. Ako ste umorni od čekanja da se stvari promjene, nastavite dolaziti Bogu i molite Ga da vam da snagu za dalje.

Jeste li umorni? Osjećate li da se vaša snaga i nada trebaju obnoviti? Ponekad nismo samo fizički umorni, nego emocionalno, duhovno i mentalno.

Možda vam je dosadilo biti samac. Umorni ste od čekanja posla. Umorni ste od problema u obitelji kojima se ne naziru bolji dani. Umorni ste od čekanja djeteta… Popis bi se mogao nastaviti dalje.

Ako ste umorni od čekanja da se stvari promijene …

Ako ste čekali samo dan, vjerojatno vam ide dobro, ali ako su prošli mjeseci ili čak godine, vjerojatno ste iscrpljeni. Ali ono čega se moramo sjetiti je da uvijek postoji svrha u čekanju. Božji put vas uvijek vodi negdje. On zna Svoje planove! Ne vodi vas na put da gubite vrijeme ili tamo gdje nema svrhe. Njegova putovanja uvijek imaju svrhu i uvijek daju plod.

Kada ste na kraju svog konopca, iscrpljeni, Bog je taj koji će vam dati snagu. Vrijeme je da Ga tražite da se vaša snaga svakodnevno obnavlja! Svakodnevna je obveza pouzdavati se u Njega.

VIDI OVO: Molitva za snagu

“Ne boj se jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.” (Izaija 41, 10)

On će obnoviti našu snagu. Bog zna da imamo svoje granice, ali On nema. Bog zna da ne možemo sve, ali On može. Bog zna da ćemo se umoriti, ali On se nikad ne umara. Sve što nismo, Bog jest i u našem umoru nas poziva da dođemo Njemu i predamo Mu sve naše potrebe.

Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.” (Matej 11, 28)

Bez obzira što osjećate kao da ste zaglavili u začaranom krugu i put vam se čini dug te mislite da ćete uskoro odustati, samo nastavite ići naprijed. Uvijek postoji nada i snaga u svakoj situaciji ako se odlučite pouzdati u Boga!

“Večer donese suze, a jutro klicanje.” (Psalam 30, 5)