Umro dječak (16) koji je spasio majku od silovatelja

Dječak je podlegao ozljedama!

Umro je 16-godišnji dječak iz Rusije koji je spasio svoju majku od silovatelja, 19 mjeseci nakon što ga je muškarac koji je htio zlostavljati njegovu majku udario utegom u glavu i razbio mu lubanju, javlja Sky News.

Vanja Krapivin se dobro oporavljao iako je zbog napada izgubio veći dio prednjeg dijela lubanje, ali je prije dva mjeseca obolio od gripe i preminuo u utorak.

16-godišnji dječak iz grada Severodvinska vratio se kući iz škole i zatekao susjeda kako pokušava silovati njegovu majku Nataliju Krapivinu.

Majka mu je bila sva krvava i borila se s napadačem pa je tinejdžer uzeo uteg od 3 kg i njime udario susjeda.

37-godišnji Roman Pronin se brzo oporavio od udarca, dohvatio taj isti uteg i razbio dječaku glavu. Nakon toga je pobjegao jer je mislio da su dječak i majka mrtvi.

Susjedi koji su čuli jauke, došli su do njihovog doma i našli ih kako leže u lokvi krvi. Bili su u nesvijesti, ali su ipak bili živi.

Dječak je nakon tog strašnog događaja bio u komi devet mjeseci. Kirurzi su morali odstraniti dio njegovog mozga i lubanje. Iako je bila izbodena 27 puta, majka se uspjela oporaviti.

Godinu dana nakon napada počeo je polako dolaziti k svijesti i oporavljati se, ali je u listopadu obolio od gripe i umro dva mjeseca kasnije.

Ruska javnost i mediji kritizirali su majku dječaka jer ga je samo par puta došla posjetiti u bolnicu. Rekla je da nije mogla smoći hrabrosti za posjete jer je krivila sebe za sve što se njemu dogodilo.

Njihov susjed Roman Pronin već je prije bio osuđen zbog ubojstva i Natalija Krapivina je u više navrata molila policiju da ih zaštiti jer ga se bojala.

IZVOR:Index.hr