Nijemac (63) umro od zatajenja organa nakon što ga je polizao pas
Foto: Daily Mail/Pixabay

Nijemac (63) je primljen u bolnicu nakon što tri dana nije mogao sniziti visoku tjelesnu temperaturu.

Vlasnici kućnih ljubimaca trebali bi zatražti liječničku pomoć, ako razviju neobične simptome, nalik gripi, upozoravaju liječnici nakon što je 63-godišnji Nijemac preminuo od septičnog šoka izazvanog infekcijom kojom se zarazio preko pseće sline.

Infekciju izaziva bakterija capnocytophaga canimorsus koja živi u ustima zdravih pasa i mačaka, a vrlo se rijetko prenosi na ljude, prenosi RTL.

​​Čovjek je primljen u bolnicu nakon što tri dana nije mogao sniziti visoku tjelesnu temperaturu, a disanje mu je postajalo sve teže i teže. Na lijevoj nozi pojavilo mu se crvenilo te bolovi mišića u obje noge i osip.

VIDI OVO: Pas polizao ženu, a infekcija je izazvala tešku gangrenu

Nakon hosiptalizacije stanje mu se nastavilo pogoršavati, a preminuo je od zatajenja organa 16 dana nakon što je primljen u bolnicu, usprkos jakim antibioticima koji su mu davani.

Slučaj nesretnog Nijemca objavljen je nedavno u časopisu Journal of Case Reports in Inernal Medicine, a liječnici upozoravaju vlasike kućnih ljubimaca da pripaze na svoje zdravlje.

VIDI OVO: Polizao ga je pas: Zbog infekcije mu morali amputirati ruke i noge

“Njegov pas ga je njuškao i lizao. Muškarac nije bio ugrižen niti iako drugačije ozlijeđen”, stoji u liječničkom izvještaju bolnice u Bremenu u kojoj je 63-godišnjak preminuo.

Bio je potpuno zdrav dok se nije zarazio spomenutom bakterijom.