Čudom je preživio, a sada šalje upozorenje o vožnji u pijanom stanju
Foto: Justin Craven

Muškarac iz Arkansasa dobio je jasan znak upozorenja nakon što je zamalo poginuo u teškoj prometnoj nesreći, dok je vozio u pijanom stanju 2015. godine. Ono što je čudo je da je, nakon što se oporavio od nesreće, prestao piti i započeo svoj odnos s Isusom. Sada veteran Nacionalne garde dijeli svoju priču kako bi pokazao mladima da alkohol i vožnja nikada ne idu zajedno.

Justin Craven je kao mladić često pio, eksperimentirao s drogama i provodio vrijeme na pijankama. Zbog utjecaja njegovog očuha koji je pio i koji ga je zlostavljao i njegove pomirljive majke, on je sa 16 godina živio životom 21-godišnjaka.

„To je započelo rano u mom životu i bivalo je sve gore, sve do dna“, izjavio je Craven.

„Ono što je vodilo prema dnu bilo je to da sam uvijek bio osoba za druženje, za zabave“, rekao je. „Išli smo na ta putovanja, a ja sam bio tip s kojim su svi morali biti u društvu zbog zabave. Stoga sam morao sam sebi izgraditi reputaciju. Sam sam o sebi mislio da sam važan sve dok sam se zabavljao, dok je sve bilo dobro i ako bi me svi voljeli“.

Nastavio je s ovakvim načinom života sve do polovice dvadesetih godina.

VIDI OVO: Zašto nikada ne pijem alkohol?

21. veljače 2015., Craven je bio u Nashvilleu, Tennessee kako bi gledao MMA borbu. U tom trenutku, Cravn je u društvu koristio droge i pio puno alkohola. Ponekad bi koristio kokain kako bi poboljšao svoje sposobnosti na poslu, piše Western Journal.

Foto: Justin Craven

Ostao je budan tri dana u komadu i očajnički je želio zaspati. Vratio se u hotelsku sobu oko ponoći i brzo je shvatio da su njegovi cimeri samo željeli nastaviti zabavu. Nakon prepirke s cimerima, Craven je odlučio pridružiti se zabavi umjesto da kaže ”ne”. Oko 02:00, ipak je odlučio da zaista treba otići na spavanje. Nekako je dobio ključeve automobila od djeda njegovog najboljeg prijatelja. Otišao je iz Nashvillea i krenuo je prema Memphisu, što je oko tri sata vožnje.

„Ne znam kamo sam krenuo, što sam učinio. Zaista se ne sjećam puno te večeri“, rekao je.

Kada je kasnije provjerio svoje stanje na bankovnom računu, oni su pokazali da je stao na benzinskoj postaji kako bi kupio energetska pića. Njegovi prijatelji također su mu rekli kako se prema njegovim objavama na Snapchatu mogli vidjeti da je vozio.

VIDI OVO: PRAVA ISTINA O ALKOHOLU: Što Biblija doista govori o alkoholu?

Nakon što je došao do međudržavne ceste broj 40 koja vodi prema zapadu, Cravenov automobil se oko 06:00 zanio kod oznake 134. milje. U četiri sata vožnje otkako je otišao sa zabave, otišao je samo sat i pol dalje od Nashvillea.

„Izgleda da sam zaspao. No udario sam u tegljač pri brzini od oko 110 kilometara na sat“, prisjeća se Craven. Osobe koje su prve naišle proglasile su ga mrtvim, a automobil je bio razbijen do neprepoznatljivosti. Ubrzo su ga odvezli u bolnicu u obližnjem Jacksonu, Tennessee, a kasnije je prebačen u Regionalnu u Memphisu. Četiri puta mu je srce prestalo kucati sve dok ga nisu stavili u medicinski-induciranu komu.

Foto: Justin Craven

Nakon prometne nesreće, Craven se borio mjesecima za život. Kasnije je išao na rehabilitaciju u rehabilitacijski centar kako bi mu vratili osnovne funkcije tijela. Obitelj i prijatelji radovali su se njegovim pobjedama i bili su mu veliki poticaj za to da ne odustane iako je teško, no jedan tihi čin vjere jedne medicinske sestre imao je još snažniji utjecaj na njega.

„Molima bi za mene svake noći kada bih bio u odjelu intenzivne njege, kada ne bih mogao govoriti i ništa drugo raditi“, rekao je Craven. „Pisala bi biblijske stihove i stavljala bi ih u moju sobu. Tada su mi stvari počele biti jasnije; ostao sam živ s razlogom, postoji neka ”veća sila”“.

VIDI OVO: Anthony Hopkins: Vjera u Boga me je oslobodila od alkoholizma

Prije nesreće, Craven je opisao svoj odnos s Bogom kao nepostojeći, no nesreća je poslužila kao veliki ”poziv na buđenje”.

„Uvijek bih se molio da ako se bilo što loše treba dogoditi, da bi se to dogodilo jer sam osjećao kao da to mogu podnijeti i zato što nisam želio vidjeti kako moji prijatelji pate. Stoga, nakon godina i godina mojih molitvi, Bog je reagirao otprilike ovako: Dobro, evo ti. Nešto loše će se dogoditi i to će se dogoditi tebi“.

Foto: Justin Craven

„Od tada se osjećam kao da me Bog upotrijebio da budem svjetlo, da budem svjetionik. Sada sam trijezan. Živim zdrav život“, nastavio je.

Sada dijeli svoju priču s tinejdžerima iz srednje škole u nadi da će ih odgovoriti od istog načina života koji je njega zamalo ubio prije četiri godine.

VIDI OVO: Što alkohol radi vašoj jetri? Liječnik objavio uznemirujući video!

„Dajem sve od sebe kako bih dopro do mladih koji imaju probleme“, rekao je. „Jer sve počinje sa 14, 15, 16. Dok navršite 18, imate izbor. Možete nastaviti tim putem ili se popraviti i ići drugim putem. No ponekad, dok se odlučimo za drugi put, već smo otišli predaleko“.

„Sve dugujem Bogu“, rekao je. Sto posto. Molitveni ratnici koje sam imao su odlični. Liječnici, medicinske sestre, bili su odlični. Ljudi koji su prvi došli na mjesto nesreće su bili super, ali svaki liječnik je mislio da ću umrijeti. Svi su mislili da ću biti paraliziran. Vjerujem da Bog ima još planova za mene i prema onome što sada čini sa mnom, mogu vam reći da živim Njegov plan“.