Naslovnica Duhovnost Uprimo svoj pogled u Isusove rane da zacijelimo svoje

Uprimo svoj pogled u Isusove rane da zacijelimo svoje

Ako nema utjehe u raspetom Kristu, onda nema ni radosti na zemlji ili nebu. Ako u Njegovoj krvi nema nade, onda nema ni radosti u vama.

Uprimo svoj pogled u Isusove rane da zacijelimo svoje. Vi žalosni, pogledajte na Njega. Gledaj Vladara kojemu nema ravna u smrtnim mukama!

”… Evo čovjeka!” Evanđelje po Ivanu 19,5

Ako postoji mjesto gdje je naš Gospodin Isus postao radost i utjeha svog naroda, onda je to sigurno mjesto gdje je osjetio najveću bol. Dođite tamo drage duše i pogledajte Čovjeka u vrtu Getsemanskom; pogledajte Njegovo srce prepuno ljubavi koju ne može za sebe zadržati, prepuno žalosti koja mora preteći. Gle, kako krvavi znoj teče po Njegovom tijelu i pada na tlo!

Gle Čovjeka kome čavle probijaju kroz ruke i noge! Pogledaj gore grešniče i vidjet ćeš bolnu sliku svoga Gospodina što trpi. Pamti crvene kapi krvi na trnovoj kruni kao skupocjene dragulje Kralja bijede. Bog ga je ostavio, a pakao umalo zagrlio. Je li nekada bilo bola koji bi bio veći od ovoga, što ga naniješe Njemu, Isusu?!

VIDI OVO: Sotona vas ne može imati: Ovako vas Isus brani!

Svi što prolazite kroz žalosti, dođite bliže i promatrajte ovaj žalostan prizor, ujedno i jedinstven, neusporediv, čudo ljudima i anđelima, sliku užasa. Gledaj Vladara kojemu nema ravna u smrtnim mukama!

Vi žalosni, pogledajte na Njega. Ako nema utjehe u raspetom Kristu, onda nema ni radosti na zemlji ili nebu. Ako u Njegovoj krvi nema nade, onda nema ni radosti u vama. Treba više bdjeti kod podnožja križa kako bi nas naše sumnje i jadi manje mučile. Trebamo vidjeti njegovu žalost i stidjet ćemo se naše žalosti.

Uprimo svoj pogled u Njegove rane da zacijelimo svoje. Da živimo ispravno moramo razmišljati o Njegovoj smrti, ako želimo dosegnuti čast moramo gledati na Njegovo poniženje i bol.

Autor: Charles Spurgeon

NAJNOVIJI ČLANCI