Uspjeh je siguran ako ga je obećao Gospodin. Možda se već mjesecima moliš bez izgleda za odgovor — ipak se neće Gospodin oglušiti ako ga Njegov narod traži nešto što bi ga proslavilo.

Na vrhu Karmela prorok se nije prestao boriti s Bogom, ni trenutak nije dao prilike strahu da ga Gospodin nad vojskama neće uslišati. Sluga se vraćao šest puta, ali prorok mu ništa drugo nije rekao nego: ”Idi opet”. Ni u snu ne popuštajmo nevjeri, vjerujmo sedam puta sedamdeset.

Vjera šalje nadu da gleda sa vrha Karmela i kad ova ništa ne vidi, vjera ju šalje ponovo. Što je vjera više skršena neuspjehom to će se jače boriti sa Bogom. Ona može biti pokorena, ali ne i slomljena: njena su naricanja dublja, a uzdasi jači, no ona nikada ne zaostaje i ne opušta svoje ruke.

VIDI OVO: 10 stvari koje Bog želi više od našeg uspjeha

Tijelu i krvi bi se svakako dopao brz odgovor, ali vjerne duše su naučile podrediti se i smatraju da je dobro čekati na Gospoda i od Gospoda.

Neuslišane molitve vode srce da samo sebe ispituje i tako ga vode u pokajanje i duhovno obnovljenje; usmrćuju grešne želje i čiste od krivih predodžbi. Najveća opasnost nam prijeti od duhovne nemarnosti jer nam uskraćuje blagoslove.

Čitatelju, moli se neprestano i strpljivo čekaj. Na kraju će se pokazati mali oblačić — siguran preteča velike kiše. Tako će biti i sa tobom: podići ćeš se kao izabrani knez da primiš milost koju si tražio.

Ilija je bio čovjek sličnih želja kao i mi, njegova sila pred Bogom nije bila njegova zasluga. Kada je njegova vjerna molitva dostigla takav vrhunac, zašto ne bi i naša? Pozovi se u molitvi na dragocjenu krv Kristovu i dat će ti se  ono za čim težiš.

Autor: Charles Spurgeon