Usred noći je čuo kćerkin tihi poziv upomoć – oko ruke joj se omotao piton dug 2,5 metra

Mala Gabby bila je kao zaleđena, a zmija joj je čvrsto bila omotana oko ruke.

Obitelj Pettigrew iz Australije otišla je kampirati na otok Moreton. Sve je djelovalo savršeno, sve dok otac u pet ujutro nije čuo kako njegova devetogodišnja kćerka Gabby šapuće kroz stisnute zube “upomoć”, dok joj je se oko ruke omotao piton dugačak oko dva i po metra.

Šokirani otac je svim silama pokušavao spasiti dijete. “Toliko je čvrsto bila obavijena oko ruke, da, što sam ja više pokušavao skloniti, to se ona više priljubljivala uz Gabby. A onda je zarila zube u njenu ruku.

"A BRISBANE family’s Easter camping trip ended in terror when nine-year-old Gabby Pettigrew woke in the tent with a 2.5m…

Objavljuje Moreton DailyPetak, 14. travnja 2017.

Sigurno je nevjerojatno boljelo, ali Gabby je nekako uspjela ostati pribrana. Ja nisam imao pojma što da napravim, pa sam instinktivno zgrabio zmiju za usta i razdvojio joj vilice. Nekako sam uspio osloboditi dijete iz stiska zmije i pustili smo je nazad u šumu”, priča otac medijima.

U ovo teškoj nesreći je dobra stvar ta da piton ne spada u otrovne zmije, pa je traumatizirana djevojčica ostala izvan životne opasnosti, ali s ožiljkom koji će je zauvijek podsjećati na ovaj jezivi događaj.