UŽAS U KATOLIČKOJ ŠKOLI: Djevojčica tražila brata na hodniku, a kada je ušla u toalet, šokirao ju je prizor

Bradley John (14) pronađen je mrtav u školskom toaletu rimokatoličke škole St John Lloyd u Llanelliu (Južni Wales) 12. kolovoza, nedugo nakon žalbe njegovih roditelja upravi škole da je njihov sin žrtva nasilja vršnjaka.

Tijelo obješenog dječaka pronašla je njegova mlađa sestra, Danielle, koja ga je više od sat vremena tražila po školi.

Bradleyev otac Byron sada traži ostavku i ravnatelja osoblja te škole u Južnom Walesu. On je pismo s tim zahtjevom predao u petak, 21. rujna.

“Na taj strašni dan čekao sam da zovnu policija i škola, ali ništa se nije dogodilo… Neću dozvoliti školi da uspije u namjeri da zataška slučaj i porekne svoju ulogu. Škola i uprava iznevjerili su i Bradleya i Danielle”, kaže očajni otac i dodaje: “Moj sin je bio sretno dijete sve dok ga u školi nisu počeli maltretirati. Škola nije ništa učinila da ga zaštiti.”

Father of Bradley John pays tribute to his son

'It would be nice to teach people to be nice to each other. I think that's the first lesson that needs to be learnt.'The father of Bradley John, who died after an incident at his school last week, pays tribute to his son. https://bit.ly/2xxTOqB

Gepostet von ITV Wales am Freitag, 21. September 2018

Kad ga nije našla u učionicama i hodnicima, mala Danielle je ušla u toalet za dječake, u kojem je primijetila da je jedna kabina zatvorena. Pozvala je domara i učiteljicu, ali je ravnatelj prvo zabranio da razvaljuju vrata. Kada su vidjeli da dječak neće otvoriti, na silu su ušli u kabinu, a tada se dogodio šok: djevojčica je vidjela svog starijeg brata kako visi i počela vrištati.

“To se sve dogodilo sedam dana prije njezinog 13. rođendana! Ona prolazi kroz pakao. Cijelog života će slaviti rođendan sedam dana nakon smrti svog brata. Umjesto da slavimo, svi smo plakali”, kaže otac.