vanjski uzroci obeshrabrenja
Foto: People photo created by freepik - www.freepik.com

Bez obzira na to radilo li se o radnom ili nekom drugom mjestu, obeshrabrenje dolazi na različite načine, trošeći energiju i produktivnost.

Kako bi se smanjio njezin paralizirajući učinak, mudri vjernici nauče detektirati uzroke i pokazatelje obeshrabrenja. Hajdemo analizirati neke od vanjskih uzroka.

Nerazriješena razočaranja. Ovo se može odnositi na razočaranja uzrokovana vlastitim neispunjenim očekivanjima ili tuđim.

VIDI OVO: 3 stvari koje svaki kršćanin treba učiniti kada se osjeća obeshrabreno

Neprestano kritiziranje. Česta spuštanja mogu nas navesti na razmišljanje: „Što nije u redu sa mnom“? Ipak, osim ako Bog ne otkrije istinu u takvim komentarima, naučite ih otpustiti.

Osjećaj da nitko ne sluša. Ovo u nama može stvoriti osjećaj odbačenosti.

Osjećaj da nas se ne cijeni nakon što smo dali sve od sebe. Ponekad se toliko umorimo od svojih poslova da to što netko nije primijetio naš trud izgleda kao osobni prijekor.

Loši radni uvjeti. Mnogi vjernici uživaju u onome što rade, ali podnose okrutnost, gorčinu, ili neprepoznavanje njihovog uloženog vremena i truda od strane svojih kolega. Sve ovo može uzrokovati nemotiviranost u vezi obavljanja svakodnevnih poslova.

VIDI OVO: 5 duhovnih razloga zašto ste obeshrabreni

Nedostatak prilika za iskazivanjem najboljih kvaliteta. Posao koji ne iskorištava na najbolji način darove i sposobnosti osobe može tu osobu iscrpiti. Slično djeluje i kruto upravljanje, koje ograničava slobode za stvaranje inovacija.

Često puta su ljudi, koje vidimo svakoga dana, ti koji imaju najveću moć uzrokovanja obeshrabrenja u našim životima. Ponovno pročitajte ovaj popis.

Zvuči li vam bilo što od ovoga poznato? Ako zvuči, molite za snagu kako biste se mogli suočiti sa tim vanjskim uzrocima obeshrabrenja s obnovljenim pouzdanjem i milošću.

Autor: Charles S. Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org