Naslovnica Novosti Svijet ''Vatikan je izdao Isusa Krista kao jedinog Spasitelja svijeta!'', tvrdi katolički biskup

”Vatikan je izdao Isusa Krista kao jedinog Spasitelja svijeta!”, tvrdi katolički biskup

Svi pokušaji bratstva i jedinstva i nekog iluzornog mira, a bez osobe Isusa Krista, osuđeni su na neuspjeh, tvrdi katolički biskup.

Odluka da Vatikan provede dokument kojim potvrđuju da je različitost religija Božja volja, bez ispravljanja ove izjave dovodi do promicanja zanemarivanja prve Božje zapovijed i izdaje Evanđelja, upozorio je biskup Atanazije Schneinder u ekskluzivnom intervjuu za Life Site News.

Dodao je da Vatikan ‘gura’ taj dokument zbog svjetskog mira i bratske ljubavi, međutim, upozorava da, iako su ciljevi plemeniti, to ne može biti cijena istine jedinstvenosti Isusa Krista i Njegove crkve.

VIDI OVO: Jesu li pripadnici svih religija djeca Božja?

Jer, kako tvrdi biskup, svi pokušaji bratstva i jedinstva i nekog iluzornog mira, a bez osobe Isusa Krista, osuđeni su na neuspjeh.

Naime, sporni dokument potpisao je Vatikan s predstavnicima drugih religija u Abu Dhabiju početkom godine i on sadrži spornu rečenicu koja kaže: “Pluralizam i raznolikost religija, boje, spola, rase i jezika Božja su volja u njegovoj mudrosti.”

Biskup tako upozorava da ovaj izričaj izravno proturječi Božjoj objavi budući da nam je Bog otkrio da on ne želi različite religije nego samo jednu religiju koju je izdao u prvoj Božjoj zapovijedi koja kaže: “Ja sam Gospodin, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva. Nemoj imati drugih bogova osim mene. Ne pravi sebi lika urezana niti kakve slike onoga što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi.” (Izl 20,2-5).

Naš Gospodin Isus Krist potvrdio je valjanost ove zapovijedi rekavši: „Pisano je: “Klanjaj se Gospodinu, Bogu svome, i njemu služi.” (Mt 4,10).

“Riječi Gospodin i Bog izražene u prvoj zapovijedi znače Presveto Trojstvo koje je jedan Gospodin i jedan Bog. Dakle, ono što Bog želi je jasno, da svi štuju i obožavaju samo Boga koji je Otac Sin i Duh Sveti, jedan Gospodin i jedan Bog. Katekizam nas također uči da su zapovijedi koje nam Bog daje nepromjenjive i uvijek nas obvezuju”, napominje.

VIDI OVO: Niti jedna druga religija osim KRŠĆANSTVA nema ovu činjenicu

“Iz pastoralnog gledišta smatram vrlo neodgovornim ostaviti vjernike i Crkvu u neizvjesnosti po tako važnom vitalnom pitanju Božje objave i naše obveze da vjerujemo da je samo Isus Krist spasitelj čovječanstva.

Ako znamo da je Bog rekao: Ovo je Sin moj ljubljeni, u njemu mi sva milina, slušajte ga!, te upozorio što će biti s onima koji se ne pokoravaju istini Evanđelja, kako možemo i zamisliti da Bog želi raznolikost religija? Jednostavno, Božje riječi su potpuno nepomirljive s izrazom Božje volje koji se koristi u dokumentu iz Abu Dhabija. Potvrditi taj dokument značilo bi izdaju Isusa Krista kao Spasitelja čovječanstva i upad crkve u gnosticizam”, upozorio je biskup Schneinder u intervjuu koji je imao odjeka, ali ne i konkretnih promjena po pitanju spornih izjava, piše Dnevno.hr.

SourceDnevno.hr

NAJNOVIJI ČLANCI