Vatreni izazov se širi Facebookom i YouTubeom
Snimka zaslona

Na internetu se pojavio novi izazov u kojem se mladi polijevaju alkoholom i zapaljuju, a sve te objavljuju na Facebooku i YouTubeu. 

12-godišnja djevojčica se oporavlja od teških opeklina koje je zadobila na tijelu nakon što se uključila u opasan izazov koji se širi internetom.

U Detroitu, u SAD-u, njezinu majku Brandi Owens prošlog petka probudio je glasan prasak u kući. Nekoliko trenutaka kasnije vidjela je kćerku Timija kako trči niz stepenice dok joj je gotovo cijelo tijelo bilo zahvaćeno vatrom.

“Protrčala je hodnikom pored moje sobe. Tijelo joj je gorjelo od koljena do kose. Počela sam vrištati ‘Moje dijete!’ Bilo je užasno”, izjavila je majka iz Detroita za časopis “People”.

Ona i njezin suprug odmah su počeli ručnicima gasiti vatru pa su djevojčicu stavili u kadu i istuširali je hladnom vodom.

Djevojčica je prevezena u dječju bolnicu gdje će ostati narednih nekoliko mjeseci dok se ne oporavi od opekotina drugog i trećeg stupnja koje je zadobila na 49 posto tijela.

Navedeno je da će njen oporavak dugo trajati. Tek nakon incidenta majka je otkrila šta se zapravo dogodilo. Otkrile su joj to prijateljice njene kćerke, koje su joj ispričale kako se na internetu pojavio izazov u sklopu kojeg se ljudi polijevaju alkoholom pa zapaljuju.

Ovaj trend naziva se “vatreni izazov” i širi se putem Facebooka i YouTubea.

Timiyah još uvijek ne može govoriti niti otkriti majci zašto je odlučila sudjelovati u ovom izazovu, ali Owensova ne želi da čeka da još djece nastrada te poručuje roditeljima da provjeravaju svoju djecu.