Prestanite pokušavati iznaći svoj put. Samo je jedan put kroz to i to je put kroz Getsemanij. “Večer donese suze, a jutro klicanje.”

Ljubljeni, moja bitka nije u mom domu. Volim svoju ženu i imam divnu djecu i unučad. Moja bitka nije s mojim prijateljima; imam ih tisuće širom svijeta i znam da me cijene. Niti je moja bitka s vjerom; nikada nisam više ljubio Gospodina nego sada. Nikada nisam više želio Isusa u čitavom svom životu.

Ali dopustite mi da vam kažem gdje leži moja bitka. Što više molim: “Gospodine, upotrijebi me”, osjećam da se neprijateljske sile postrojavaju protiv mene.

Što više molim za ljude da budu zadobiveni za Isusa – više osjećam da sam izranjen kao Isus. I još više vapim: “O, Gospodine, kad bih imao krila da odletim, pobjegao bih od ove čaše boli, od ove kušnje moje duše. Bože, ne mogu je podnijeti!”

VIDI OVO: 6 ubojica istinske radosti u čovjeku: Što je uzrok vašem gubitku životne radosti?

Međutim, poput Joba, Davida i Petra prije mene, znam komu vjerujem.

Upravo sada možda kušate gorku čašu boli. Možda podnosite mračnu noć zbunjenosti, užasan čas samoće. Ali potičem vas da učinite kao i ova trojica muškaraca u svojim najmračnijim trenucima i da zauzmete stav vjere. Recite kao i oni: “Iako sam kušan i sve su sile postrojene protiv mene, znam komu vjerujem. I siguran sam da On može sačuvati povjereno mi blago do onoga Dana.”

Možda u ovom trenutku nemate radosti. Možda vam duša nije preplavljena mirom. Zapravo, možda ste još uvijek u muci svoje duše. Ako je to vaš slučaj, čvrsto stojte ukorijenjeni na Riječi. Prestanite pokušavati iznaći svoj put kroz sve to. Samo je jedan put kroz to i to je put kroz Getsemanij. “Večer donese suze, a jutro klicanje.”

Autor: David Wilkerson; Izvor: Put života