Sve veći broj sljedbenika islama postaje kršćanima, ali to drže u tajnosti

sve veći broj sljedbenika islama postaje kršćanima
Foto: Krscanstvodanas.com

Sve više možemo čuti o nasilju od strane radikalnih islamskih militanata i to ne samo prema ljudima drugih religija nego i prema samim muslimanima.

Velik broj kršćana je morao iseliti iz svoje domovine. Mnogi vjernici su iz Iraka morali tražiti utočište u europskim zemljama. Naime, kršćani se u islamskim zemljama smatraju građanima drugoga reda.

Prije 2000. godine u Iraku je živjelo oko 4.5 milijuna kršćana prema organizaciji International Christian Concern dok je do 2003. broj pao na 1.5 milijun, a danas tamo živi manje od 200 000 njih.

Usprkos naizgled poraznim brojkama Bog i dalje radi. Tako sve veći broj sljedbenika islama postaje kršćanima, čak i samih džihadista.

Nekima od njih Isus se pojavio u snovima. Jedan od njih je izjavio kako je imao snove u kojima se pojavljivao bijelac i rekao “ti ubijaš moje ljude” što ga je nagnalo na suze. I sam vojnik je izjavio kako mu je jedna žrtva koju je ubijao rekla “dopusti mi da ti dam svoju Bibliju”. Počeo ju je čitati i tada mu se smučilo od svega onoga što je radio nevinima.

Postoje još mnogi koji postaju Kristovim sljedbenicima, ali to drže u tajnosti. Ljudima je dosta nasilja u ime Alaha i žele imati osobni odnos sa Bogom. Ne žele slijediti religiju koja promovira toliku mržnju. Mnogi su bježeći od ISIL-a izgubili svu materijalnu imovinu, ali su našli nešto važnije. Iskusili su Božju bezuvjetnu ljubav i imaju nešto što im nitko ne može uzeti – vjeru, piše Kršćanstvo danas.

Reci što misliš