Naslovnica Novosti OSTVARUJU SE ISUSOVA PROROČANSTVA: Statistike potvrđuju nikad veći otpad od vjere!

OSTVARUJU SE ISUSOVA PROROČANSTVA: Statistike potvrđuju nikad veći otpad od vjere!

“Razmahat će se bezakonje i ohladnjeti ljubav mnogih” (Matej 24, 12).

Sve više ljudi na pitanja o svojim osjećajima prema religiji odgovara sa skepsom ili nezainteresiranošću, piše National Geographic.

Broj religijski neovisnih osoba u znatnom je porastu. Oni su druga najveća religijska skupina u Sjevernoj Americi i najvećem dijelu Europe.

U SAD-u nereligiozni čine gotovo četvrtinu populacije. U posljednjih desetak godina broj nereligioznih u SAD-u premašio je broj katolika, sljedbenika većih protestantskih crkava i svih nekršćanskih religija.

Manjak religioznosti ima snažan utjecaj na ljudska razmišljanja o smrti, na odgoj djece, pa čak i na glasanje na izborima.

Već dugo se predviđa da će uloga religije blijediti kako se svijet bude modernizirao, ali posljednja istraživanja ukazuju da se ovaj trend širi zaprepašćujuće brzo.

Francuska će uskoro postati većinski sekularno društvo. Nizozemska i Novi Zeland također. Ujedinjeno Kraljevstvo i Australija uskoro će izgubiti kršćansku većinu.

Religija ubrzano postaje sve manje važna, čak i u zemljama u kojima vjera utječe na sve, od izbora lidera do arhitekture, prenosi Index.

Pročitajte više >

NAJNOVIJI ČLANCI