veterinarka spasila život bebi

Svjetski su se mediji raspisali o hrabrom poduhvatu tajlandske veterinarke koja je spasila život bebi rođenoj kraj puta.

Da veterinarka, koja prije toga nikad nije liječila ljude, nije uskočila i pomogla sa znanjem koje ima, veliko je pitanje bi li beba preživjela.

Građevinska radnica iz Mjanmara dobila je trudove prije zakazanog termina u nedjelju navečer 19. svibnja.

Veterinarka Waree Limrungsukho (34) je ispričala da je radila i liječila klijentovog ljubimca kad joj je nepoznata osoba upala u ordinaciju i rekla da žena upravo rađa na putu, nedaleko od njene klinike, ali beba ne plače.

Waree je odmah izašla i na ulici zatekla majku i bebu. Beba nije disala i već je poljubičastila. Odmah je bebi počela masirati prsa, a onda ju je zajedno s još pričvršćenom posteljicom unijela u kliniku, piše BBC.

Pomoću injekcija je očistila bebi dišne putove, a pritom joj je sve vrijeme tresla cijelo tijelo i masirala prsa.

Tih nekoliko minuta činilo se kao čitava vječnost sve dok beba konačno nije prodisala i, ono najvažnije, glasno zaplakala na oduševljenje prisutnih. Majka i beba su prebačene u bolnicu.

Cijelu nevjerojatnu situaciju, od odlaska po bebu do njenog oživljavanja u klinici, snimila je i na Facebooku objavila korisnica Min K, vjerojatno jedna od zaposlenih.

Video izlaska na put pregledalo je više od 12 milijuna ljudi, dok je video spašavanja bebe pregledan više od pet milijuna puta uz upozorenje na eksplicitan sadržaj.

https://www.facebook.com/MinKWg/videos/2664592653569938/

Waree kaže da nije ni sekundu razmišljala hoće li pomoći bebi te da bi vjerojatno žalila cijeli život da to nije napravila.

– Veterinarka sam i liječim životinje već više od deset godina, ali ovako nešto nikad nisam doživjela. I ovo je prvi put da sam pomogla da se spasi čovjek – rekla je.