Dečki ‘nisu silazili’ s mobitela za stolom, no otac ih je naučio lekciju za sva vremena

Dečki nikako “nisu silazili” s mobitela za stolom sa svojom obitelji. Vidjevši to, otac ih je naučio lekciju za sva vremena.

Ovaj vrlo učestali trend je nešto što nas okružuje gdje god da odemo – dok jedemo s obitelji, kada smo u restoranu ili kada smo na druženju kod rođaka ili prijatelja.

Budući da su mobiteli sada postali sastavni dio našeg svakodnevnog života, vrlo je teško naučiti našu djecu razliku između „vremena na mobitelu“ i „vremena bez mobitela“.

Ako ste roditelj, znate koliko ste već rasprava imali o pisanju poruka dok su djeca u školi, crkvi, na večerama i obiteljskim okupljanjima.

Otac ima savršeno rješenje

Čini se da ne postoji mjesto na kojem tinejdžeri neće izvaditi mobitel. Na svu sreću, jedan otac ima savršeno rješenje. U ovom videu, možete vidjeti oca (i majku) kojima je napokon prekipjelo gledati sinove kako gledaju u mobitele za obiteljskim stolom. Zbog toga su odlučili napraviti nešto urnebesno.

Možda bismo svi trebali učiniti nešto slično kako bismo se riješili pisanja poruka za obiteljskim stolom.

Iako sada više nije veliko iznenađenje kada vidimo ljude kako gledaju u mobitele tijekom raznih društvenih aktivnosti, ali je ipak vrlo nepristojno kada promatramo prijatelje i obitelj koji su ignorirani jer vam dijete neprestano gleda u mobitel.

Ovaj vrlo učestali trend je nešto što nas okružuje gdje god da odemo – dok jedemo s obitelji, kada smo u restoranu ili kada smo na druženju kod rođaka ili prijatelja.

Tata to neće dozvoliti

Postala je norma da djeca sjede za stolom i tipkaju po mobitelima. No ne u ovoj kući. Tata to neće dozvoliti!

Prema jednom istraživanju, Amerikanci u danu pogledaju u mobitel otprilike 52 puta. Bio to brzi pogled na poruku, dugi razgovor ili što slično, osobe su odvojene od drugih oko njih i izbjegavaju interakciju.

Drugo je istraživanje pokazalo da se smanjuje međuljudska komunikacija i kontakt s drugima kada se koristi mobitel prilikom društvenih okupljanja i obiteljskih večera.

Istraživanje govori:

„Čak i bez aktivnog korištenja, sama prisutnost mobitela ima potencijal odvraćanja pojedinaca od angažiranja u razgovoru s drugima, na taj način se smanjuje dubina međuljudskih veza i odnosa. Pojedinci tako propuštaju suptilne znakove, izraze lica i promjene u tonu glasa osobe s kojom razgovaraju te izbjegavaju kontakt očima.“

Ovaj video je prikazao zaista smiješan način da se riješi mobitela za obiteljskim stolom. Djeca su ostala šokirana kada je tata izvadio svoj „zastarjeli“ mobitel. Mama se počela smijati, a dečki su, šokirani tatinom reakcijom, odmah maknuli svoje mobitele.

Sada je vrijeme da mi zapamtimo da trebamo maknuti mobitele od stola.