Pastor drži online propovijed dok mu kuća gori u pozadini

Pastor Sammy Smith, osnivač Grace Cathedral Ministries u Piedmontu u Južnoj Karolini, uživo je prenosio propovijed iz svoje kuće zahvaćene požarom.

Požar se dogodio u nedjelju 7. studenog 2021.

Obližnji susjedi pomogli su tako što su zgrabili vrtna crijeva i vodom prskali plamen koji je bjesnio kroz prozore na katu do dolaska vatrogasaca.

Pastor je nastavio propovijedati unatoč požaru

Pastor Smith nije dopustio da ga požar spriječi da propovijeda, niti je dopustio da to poremeti njegove planove za bogoslužje i propovijed u crkvi kasnije toga jutra.

“Bok svima, ovdje apostol Sammy Smith”, rekao je pastor u prijenosu uživo. “Stojim ispred ruševina svoje nekadašnje kuće. Bog je sačuvao sve – svi su vani, na sigurnom – kuća je poprilično uništena. Ali Bog nas je izvukao.”

Većina ljudi bila bi shrvana zbog proživljenog, no Smith je iskoristio trenutak da progovori Božju istinu u živote ljudi. S osmijehom na licu rekao je onima koji su gledali: “Božja volja uvijek mora biti izvršena. Ponekad ne razumijemo Njegovu volju, ali Njegova će se volja izvršiti. Imam crkvu ovdje. Imam susjede ovdje. Svi nas ovdje vole. Kamioni su niz ulicu — blokirali smo ulicu. Vatrogasci su bili divni. Sve smo obavili.”

“Ovoga jutra idem u crkvu”, rekao je Smith. Tada se našalio da se ipak neće moći obrijati.

VIDI OVO: Pastor se obračunao s naoružanim napadačem u crkvi, spasio je mnoge živote

Smith je ponovio da je Bog uvijek dobar, bez obzira na sve, rekavši: “Samo želim da svi znaju da je Bog dobar i da nas blagoslivlja i da će sve biti u redu. Uvijek kažem da će On napraviti put, iako ponekad ne razumijemo. Kao što sam nedavno rekao, Bog možda neće staviti blagoslov u vaše ruke, ali će ga staviti u vaš doseg. Dakle, vidjet ćemo što Gospodin govori s ove točke. Nastavit ćemo vjerovati Bogu”, rekao je Smith.

“Samo se molite za nas. Znate da žarka molitva pravednika puno pomaže. Nikad nisam mislio da će se ovo dogoditi. Imam 64 godine i nikad nisam vidio kako gori kuća.”

Smith je rekao da je kuća stara samo 4 godine i da nije siguran u sljedeće korake svoje obitelji. Međutim, uvjeravao je sve koji gledaju da će biti dobro.

Jedan od članova crkve Grace Cathedral Ministries rekao je da, iako bi crkva mogla biti u žalosti, raduju se što nitko nije ozlijeđen jer ih je Bog spasio.