Dramatična snimka hrabrog sina kako spašava majku iz poplave na Floridi

Dramatična snimka, koju je zabilježio hrabri sin, prikazuje kako on spašava staru majku iz poplave koju je izazvao uragan Ian na Floridi.

Johnny Lauder, bivši policajac preplivao je područje, poplavljeno uraganom Ian kako bi spasio svoju 84-godišnju majku.

Majka je ranije odbijala napustiti dom

“U ovim vremenima tame, potrebno nam je malo svjetla za osmijeh. Volim te priče, samo nisam mislio da ću to biti ja”, rekao je Johnny.

84-godišnja majka ranije je odbila napustiti svoj dom, ali je razina vode rasla sve više i više kako je vrijeme prolazilo.

Johhny je rekao da je kuća njegove majke nije bila poplavljena tijekom uragana Irma 2017., pa je pretpostavila sličan ishod s uraganom Ianom. Umjesto toga, uragan Ian je opustošila Floridu kao jedna od najjačih oluja ikada zabilježenih u SAD-u i poslala više od 3 stope (91 centimetar) vode oko njezine kuće, zarobivši je unutra. Majka Karen nastavila se javljati svom sinu sve dok joj nije voda nije došla do vrata. Tada je njezin sin odlučio otići k njoj i preseliti je na sigurno s ostatkom obitelji.

Odlučio je otplivati do kuće kako bi je spasio. Živjela je četiri bloka dalje od njegove kuće. Pronašao je prsluk za spašavanje, spravu za plutanje, pa čak i kajak koji mu je pomogao da sigurno stigne do mame.

Duhovito se dosjetio da je tog dana bio ‘aquaman’

Cijeli incident snimio je mobitelom, čak je poslao i selfije svojoj obitelji i supruzi koja je bila u Vegasu.

“Nisam bio zabrinut za sebe. Brinulo me da se oni brinu za mene”, rekao je.

Nakon 40 minuta plivanja kroz poplavljeno područje, konačno je stigao do kuće i zatekao majku kako drhti, ali se smiješi kada je vidjela sina da je dolazi spasiti.

Kako je izgledala akcija spašavanja majke, pogledajte u videu u nastavku.

Odmah su je umotali u suhe plahte kako ne bi pala u hipotermiju. Baka je tada izvučena iz opasnosti u invalidskim kolicima uz pomoć Xaviera, jednog od Johnnyjevih sinova koji je slijedio svog oca.

Prisjećajući se cijelog incidenta u kojem se morao probijati kroz opasne vode i boriti se sa strahovima i mogućnošću da se sve pretvori u tragediju, Johnny se zahvalio Bogu koji je sve izveo na dobro.