Vidio je da beskućnica spava vani, a onda je odlučio nešto poduzeti

Muškarac je vidio da beskućnica spava vani pa je odlučio nešto poduzeti kako bi joj sagradio dom. Shvatio je u koliko je lošem stanju te joj je odlučio pomoći.

Svatko zaslužuje mjesto koje se zove dom. Svatko treba sigurno mjesto za život. Mjesto gdje se osjeća toplo, sigurno i zaštićeno od sunca i zime. Svi mi trebamo krov nad glavom da naš štiti od kiše. No, nekim je ljudima to luksuz koji ne mogu priuštiti. 

Žena iz Los Angelesa bila je u sličnoj situaciji dok joj jedan dobri muškarac nije odlučio pomoći. Bila je beskućnica 10 godina. 

Irene „Smokie“ McGee nije imala dom jedno cijelo desetljeće. Bila je u jako lošoj situaciji te je spavala na zemlji. 

Muškarac je shvatio u koliko je lošem stanju te joj je odlučio pomoći. Elvis Summers nije imao pojma koliko je McGeeino stanje loše dok mu nije pokucala na vrata. 

Došla ga je pitati ima li što za recikliranje. Summers je prvo pomislio da ona ima makar nešto kao krov na glavom, makar to bio komad kartona. 

Dom beskućnica 1
Snimka zaslona: YouTube

No, to nije bio slučaj. McGee doslovno nije imala ništa. 

Elvis Summers bio je šokiran njezinim stanjem. Nije ju mogao samo ostaviti, morao je učiniti nešto. 

Bio je jako dirnut McGeeinom skromnošću i poniznošću. Shvatio da je da joj treba pomoći tako da joj je odlučio sagraditi dom. 

VIDI OVO: Djevojka živi kao beskućnica 2 godine, a kamera je snimila nešto dirljivo

Doslovno je spavala na zemlji

„Saznao sam da nije imala ništa, čak ni kutiju. Doslovno je spavala na zemlji te sam joj htio napraviti mjesto gdje se može osjećati ugodno i makar se malo naspavati“, rekao je. 

„Potreslo me je to, znate. Bio sam kao, svatko te u ovom susjedstvu zna, draga si im. Zašto onda nikoga nije briga što spavaš na zemlji? Doslovno“, dodao je. 

Tako joj je odlučio napraviti dom. Bila je to najbolja stvar koju je netko mogao učiniti za nju. 

Nakon što je provela desetljeće na ulici spavajući na zemlji, život joj se okrenuo kada je dobila mali dom. 

Elvis Summers je zaista jedna vrlo posebna osoba. Irene je bila jako zahvalna za njegovu dobrotu. 

„Osjećam se predivno. Ne mogu to ni opisati. Na putu sam za drugačiji život. Želim imati svoj dom i sve to. On je moj anđeo čuvar“, rekla je Irene. 

Dom beskućnica
Snimka zaslona: YouTube

Ona nije uvijek bila beskućnica. Izgubila je supruga te od tada nije mogla plaćati kuću ni najam. Zahvaljujući Elvisu, ona sada ima svoju malenu kuću! Zaslužila ju je. 

Napravio joj je dom i na tome nije stao

No, Elvis nije smatrao da je problem riješen. Nije planirao tu stati. Shvatio je veličinu tog problema. 

Irene McGee nije bila sama, bilo je tu mnogo ljudi sličnih njoj te je Elvis htio učiniti nešto i za njih. 

Započeo je skupljanje donacije te je skupio preko 5.000 dolara za ljude kao što je Irene. Do travnja 2016. godine, Elvis je izgradio 37 kuća. 

No, on i dalje nije posustao. On želi raditi s lokalnim vlastima i izgraditi još više privremenih kuća te pomoći zauzdati problem beskućništva. 

U nastavku možete pogledati još više o ovoj predivnoj priči!