NaslovnicaVijestiFacebook tvrdi da je spominjanje Isusove smrti 'govor mržnje'

Facebook tvrdi da je spominjanje Isusove smrti ‘govor mržnje’

Facebook je opomenuo kršćanskog novinara da je spominjanje Isusove smrti za naše spasenje "govor mržnje" kojim krši standarde zajednice.

Objava koja je sadržavala rečenicu: “Isus je umro da bi ti mogao živjeti” je prema Facebooku govor mržnje. 

Zapanjujuće izvješće dolazi od kršćanskog novinara Billyja Hallowella kojemu je nedavno Facebook poslao obavijest da je “Vaš post protivan našim standardima zajednice o govoru mržnje.”

Još jednom je provjerio divlju tvrdnju diva društvenih medija i otkrio da se odnosi na njegovo objašnjenje kršćanske poruke spasenja dokumentirane pričom o uskrsnuću.

Novinar je na Facebooku napisao: “Isus je umro da bi ti mogao živjeti.”

Ono što je rekao da je njegov uvredljivi post bio je: “Isus je umro da bi ti mogao živjeti.”

“Bila je to poruka koje sam se prisjetio da sam je objavio početkom prošlog mjeseca u nastojanju da sažmem središnju poruku Evanđelja: Isusovu žrtvu za čovječanstvo i njegovo donošenje nade i spasenja. Poruka je u biti Novi zavjet 101”, napisao je.

“Iako se neki možda ne slažu s proglasom, sigurno nema ničega u formulaciji koju bi svaka razumna osoba nazvala ‘govorom mržnje’,” rekao je.

Facebook mu je nastavio slati poruke da svojim postom krši standarde zajednice

“Facebook je nastavio izjavljivati ​​da njegovi ‘standardi zajednice’ imaju za cilj osigurati da se svi osjećaju ‘sigurno, poštovano i dobrodošlo’, iako, u tim trenucima zbunjenosti oko zastavice govora mržnje, nisam osjetio nijedan od tih osjećaja,” rekao je Billy.

U upozorenje je uključena zlokobna rečenica o budućim prekršajima. Pisalo je: ‘Ako vaš sadržaj ponovno bude u suprotnosti s našim standardima zajednice, vaš račun može biti ograničen ili onemogućen.’”

Naposljetku, Facebook je poslao naknadni odgovor koji je potvrdio: “Uklonili smo vašu objavu s Facebooka” jer je objava kršila pravila.

Uznemirujuće iskustvo

Hallowell je napisao: “Cijelo iskušenje bilo je nadrealno i, iskreno, uznemirujuće. Uopće me ne zanima to što se pretvaram da sam žrtva, ali kao zagovornik slobode govora i vjerskih sloboda, ideja da bi tako bezazlena poruka poput ‘Isus je umro da bi ti mogao živjeti’ bila cenzurirana ili zabranjena je očito bizarna. ”

Primijetio je da je Facebook odbio odgovoriti na daljnje upite.

Više o svemu možete pogledati u ovom podcastu: