Glumac Matt Damon pridružio se borbi za spas povijesne crkve od rušenja

Matt Damon je samo još jedna u nizu poznatih javnih osoba koji koristi svoj utjecaj da spase crkvenu zgradu.

Glumac Matt Damon pridružio se borbi za spašavanje povijesne crkve s 12 članova na Upper West Sideu Manhattana u New Yorku od prodaje graditeljima koji je žele srušiti kako bi napravili mjesta za luksuzni stan vrijedan 30 milijuna dolara.

Njegov napor da spasi prezbiterijansku crkvu West Park, uključit će izvedbu predstave “This Is Our Youth” 16. studenog za neprofitnu zajednicu izvedbenih umjetnosti centar smještenu u romaničkoj zgradi.

Crkva je proglašena znamenitošću grada New Yorka 2010. protivno željama zajednice, piše The New York Times.

Čelnici crkve, međutim, potpisali su obvezujući ugovor 2022. s graditeljem stambene zgrade zbog računa za popravak od 2 milijuna dolara koji si ne mogu priuštiti.

Također su podnijeli zahtjev za oštećenje tražeći uklanjanje obilježja i rušenje zgrade kako bi napravili mjesta za kondominij, koji će također uključivati ​​bogoslužni prostor za crkvu.

Povjerenstvo za očuvanje znamenitosti trenutno procjenjuje zahtjev crkve. Na javnom sastanku 31. listopada, povjerenstvo je pregledalo nezavisnu analizu koju su naručili, a neki su povjerenici predložili alternativne namjene zgrade kao što je mjesto za događaje ili vrtić.

Matt Damon je samo još jedna u nizu poznatih javnih osoba koji koristi svoj utjecaj da spase zgradu, a uključene su i druge poznate osobe poput glumaca Marka Ruffala i Wendella Piercea; komičarke Amy Schumer, te reper i glumac Common, piše Times.

NAJNOVIJE!