NaslovnicaVijestiIvanki odstranili tumor težak 20 kg, operirao ju je bivši ministar

Ivanki odstranili tumor težak 20 kg, operirao ju je bivši ministar

Veliki uspjeh liječničkog tima iz Gospića.

Ivanki su odstranili ogroman tumor težak 20 kilograma, a operirao ju je bivši ministar zdravstva Darko Milinović koji je objavio fotografije na Facebooku.

“Ovo objavljujem po želji pacijentice. Pitala me: ‘Doktore, želim pohvaliti sve vas. Ne želim da ovakva briga i stručnost prođe nezapaženo. Imam li vaše dopuštenje?’ I sam sam mislio objaviti, ali sam odustao misleći, dosta joj je muka, ali eto, Ivanka je inzistirala pa eto.

Do sada najveći tumor koji smo operirali težak oko 20 kilograma. Bilo je zeznuto, a Ivanka je danas kući sa svojim najmilijima. Jedna slika prije i nakon operacije (ravan trbuh).

Tumor od 20 kilograma
Doktor Darko Milinović u rukama drži tumor težak 20 kilograma; Foto: Facebook

Kaže Ivanka – vi ste kao plastični kirurg, od ogromnog trbuha sada potpuno ravan. Sretno joj dalje i hvala što nam je vjerovala da možemo to operirati”, napisao je Milinović.

Ivanka Murgić je u razgovoru za Dnevnik Nove TV rekla kako nije sumnjala u to da ima tumor, već je mislila da je muče probava ili višak kilograma. Nakon pregleda, iznenada se našla na operacijskom stolu, što ju je, kaže, šokiralo.

Ženin trbuh prije operacije
Ženin trbuh prije operacije; Foto: Facebook

Operirao ju je sposoban tim liječnika iz Gospića

Poslije operacije osjeća se kao da je ponovno rođena, a za to je zaslužan, ističe, izuzetno susretljiv i sposoban tim liječnika iz Gospića. Poručuje i kako bi svi mladi trebali ponešto naučiti iz njezine situacije.

“Ovo sve radim da uputim poziv svim ženama, majkama, djevojkama, svima starijima. Da redovno idu na kontrole, na preglede, da se ustanovi što prije dok još nije kasno. Jer – nikad nije kasno kad se otkrije na vrijeme”, zaključila je Murgić.

Ženin trbuh nakon operacije
Ženin trbuh nakon operacije; Foto: Facebook

Rak jajnika, ističe Milinović, najčešći je uzrok smrtnosti od karcinoma kod žena jer “zato što on na početku ne stvara nikakve probleme, ne boli, a kad počne boljeti, onda dodatno komplicira i liječenje ili nastavak liječenja.”

Tim liječnika s operacije
Tim koji je sudjelovao na operaciji; Foto: Facebook

A stručnjaci uvijek upozoravaju da je prevencija “više od pola zdravlja”. Pa redoviti ginekološki pregledi doslovno mogu spasiti život.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare