NaslovnicaVijestiUčenici nagovorili bolesno dijete da se skine pa fotografiju objavili na Facebooku

Učenici nagovorili bolesno dijete da se skine pa fotografiju objavili na Facebooku

Učenici jedne zagrebačke osnovne škole su nagovorili bolesno dijete da se skine te objavili njegovu golu fotografiju na Facebooku.

Otac jedne osnovne škole u istočnom dijelu Zagreba je ispričao situaciju u kojoj su objavili sliku njegovog golog djeteta na Facebooku.

“Rekli su mom sinu koji ide u osmi razred da će mu, ako se skine gol, kupiti pecivo i, s obzirom na to da je dijete koje je bolesno, on je to učinio i oni su mu objavili fotografiju.”. požalio se otac, prenosi Jutarnji.

Ravnateljica škole odlučno je opovrgnula tvrdnje da je škola pokušala zataškati incident koji se dogodio prije desetak dana.

Fotografija tog učenika, koji pohađa poseban razred i ima zdravstvene probleme, nedavno je uklonjena s društvene mreže nakon reakcije škole. Prema riječima ravnateljice, škola je postupila sukladno protokolu te je obavijestila sve nadležne službe, uključujući Centar za socijalnu skrb.

Osim toga, učenici i njihovi roditelji su pozvani na razgovor i upozoreni na štetnost takvog ponašanja. Poduzete su i pedagoške mjere, kako je istaknula ravnateljica osnovne škole u Zagrebu gdje se dogodio spomenuti incident.

Ravnateljica je dodala da zlostavljači nisu u istom razredu kao i žrtva te da su pokazali kajanje zbog svog postupka.