NaslovnicaVijestiMuslimani pretukli pastora koji je propovijedao o Isusu na sprovodu u Ugandi

Muslimani pretukli pastora koji je propovijedao o Isusu na sprovodu u Ugandi

Radikalni muslimani su bacali kamenje na pastora u istočnoj Ugandi i pretukli ga do besvijesti dok je na sprovodu govorio koristeći i Bibliju i Kuran.

Pastor Davidson Okirori (39) rekao je da je služio na sprovodu za jednog od članova svoje crkve 21. srpnja u selu Kyoga, okrug Mayuge, kada je napadnut.

Pastor Covenant Church of God u Buwengeu rekao je da je član crkve, Vanisha Namukasa, preminuo u bolnici nakon nesreće u dobi od 34 godine, prenosi The Christian Post.

“Nosio sam sa sobom Kuran, Buharijev hadis i Bibliju kako bih ožalošćenima pokazao činjenicu jedinstvenog i snažnog uskrsnuća Isusa kao Sina Božjeg, dok sam u isto vrijeme spominjao da Muhammed, budući da je bio samo Allahov prorok, nije uskrsnuo,” rekao je pastor Okirori za Morning Star News.

“Dolje s njim!”

“Bila je to dobra platforma za mene da svjedočim Kristovu ljubav muslimanima koji su se okupili na dženazi.”

Kad je uzeo mikrofon kako bi se obratio ožalošćenima, pastor se osjetio pozvanim upotrijebiti sve materijale za propovijedanje, rekao je.

“Kada sam počeo spominjati stihove iz svih ovih knjiga,” rekao je, “čuo sam mladića kako viče: “Ti kafir [nevjerniče], prestani nas zavaravati – ako si došao da ukopaš svoj narod, ukopaj ga, ali nemoj koristiti Kuran bez uzimanja abdesta. Ovo je hula na našeg Allaha.”

Neki muslimani su vikali: “Dolje s njim!” dok su mu drugi uzeli mikrofon i počeli trgati stranice Biblije i kršćanske literature koje su on i drugi kršćani donijeli, rekao je. Muslimani su ga počeli gađati kamenjem, rekao je pastor.

“Bacali su kamenje gdje sam stajao, a jedan mi je pogodio glavu i pao sam”, rekao je pastor Okirori za Morning Star News. “Musliman me udario nekim predmetom po ustima i odatle ne znam šta se dalje dogodilo. Našao sam se u bolnici Mulago s krvlju po cijelom tijelu i odjeći.”

Kršćani brojčano nadmoćniji od muslimana na sprovodu uspjeli su obuzdati napadače, koji su zgrabili Kuran i hadise i odveli ih u svoju obližnju džamiju, uzvikujući džihadistički slogan, “Allahu Akbar [Bog je veći], pobijedili smo, pobijedili smo”, potvrđuju izvori.

Pastor se još uvijek oporavlja od rana na glavi, leđima i rukama i rekao je da mu je potrebna molitva i liječnička pomoć.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare