60 dana je provela na respiratoru: Kada su svi odustali od nje, dogodilo se čudo

Andrew Lerman i njegova obitelj pripremali su se za smrt njihove majke (69) koja je zbog koronavirusa provela 60 dana na respiratoru, a za koju su liječnici rekli da neće preživjeti.

Počeli su joj birati nadgrobni spomenik, planirati u što će ju obući za sprovod, otkazali su njezin stan te su donirali sve što je imala. No, Bettina Lerman nije odustala nego se je uskoro probudila

„Rekli su nam da se nikada neće probuditi“, rekao je Andrew za The Washington Post, „Da je to kraj puta.“ 

No, 29.10. kada su planirali maknuti ju s aparata za održavanje života su primili poziv Bettininog liječnika. 

„Rekao je da moramo odmah doći u bolnicu. Pitao sam ga je li nešto pošlo po krivu, a on mi je rekao da mi se majka upravo probudila. Doslovno sam ispustio mobitel. Nisam mogao vjerovati jer smo ju taj dan trebali maknuti s aparata“, rekao je Andrew. 

VIDI OVO: Čovjek je umirao od koronavirusa, a onda je Bog poslao čistača

Žena nije bila cijepljena te je imala operaciju srca

Bettina nije bila cijepljena te je imala nekoliko različitih bolesti uključujući dijabetes, a nedavno je imala i operaciju srca zbog čega ju je koronavirus jako pogodio. Ona živi u Floridi, ali je u trenutku oboljenja bila u Mainu da pomogne Andrewu s brigom o njegovom ocu koji ima uznapredovali rak. Tada je svo troje oboljelo od korona virusa. 

Andrew, koji isto nije cijepljen, rekao je da ga je virus jako pogodio, dok se njegov otac brzo oporavio. No, Bettini je bilo najgore. 

„Planirala je cijepiti se prije odlaska iz Floride, ali joj je ponestalo vremena“, rekao je Andrew, „Mislila se je ovdje cijepiti, ali je dobila koronu.“ 

Liječnici su rekli da su joj pluća bila „uništena“ i da su mislili da „nema šanse za preživljavanjem“, rekao je Andrew. No, ona je sada na intenzivnoj njezi te se polako oporavlja iako joj je još potreban dodatan kisik. 

„Već pričamo o bolnicama za rehabilitaciju i tako tome“, rekao je Andrew, „A prije tri tjedna smo razgovarali o njezinoj smrti.“ 

Obitelj je otvorila stranicu za donacije za pomoć pri plaćanju računa za liječenje. 

„Mislim da je najbolje cijepiti se, pa ako netko od nas i oboli barem neće biti tako drastično“, dodao je.