Brat (13) usmrtio sestru (14) hicem iz pištolja kojeg je sam napravio

Dječak (13) iz Georgije ubio je svoju 14-godišnju sestru hicima iz pištolja kojeg je sam napravio. Stravičan zločin se dogodio u srijedu u vozilu ispred kuće tinejdžera u Douglasvilleu.

Tim Pounds, šerif okruga Douglas rekao je da je dječak pokušavao prodati pištolj koji je napravio 19-godišnjaku, a koji ga je namjeravao ukrasti od dječaka.

Dok su se njih dvojica borili oko pištolja, trinaestogodišnjak je ispalio metak koji je nažalost pogodio njegovu sestru Kyra Scott koja se u tom trenutku našla u blizini.

– Kada smo stigli, u automobilu su bile tri osobe, primijetili smo da je u vozilu bila mlada djevojka za koju se činilo da je upucana – rekao je šerif Pounds.

Očevidac koji se zatekao na mjestu događaja kada su policajci izvukli tijelo, rekao je da vidio da djevojčica nije davala znakove života.

– Može se reći da nije disala, u blizini je bio policajac koji je pomogao da je izvade iz auta a zatim su je spustili na zemlji – rekao je on. Dodao je da je mlađi brat ove djevojčice poludio kada je vidio da mu sestra ne diše. Govorio je: Nemoj umrijeti. Nemoj umrijeti, više puta – ispričao je očevidac.

– Ubio je svoju sestru, i tako je tužno što je majka izgubila dvoje djece istovremeno. I takve stvari vam se događaju pred nosom, ne možete to nikad znati – rekao je šerif.

On je napomenuo da dijete od 13 godina ako ima oko 80 funti, sposobno je napraviti oružje od početka do kraja.

NAJNOVIJE!