Nova pjesma Demi Lovato je “himna za pobačaj”

Popularna pjevačica Demi Lovato dobila je kritike na internetu od strane nekoliko utjecajnih pro-life komentatora za njezinu novu himnu za pobačaj pod nazivom “Swine” (Svinja).

Pjesma puna vulgarnosti i prateći glazbeni video objavljeni su krajem prošlog mjeseca –  na dan kada je odlukom Vrhovnog suda SAD-a poništen Roe V. Wade i odlučeno da Ustav SAD-a ne daje pravo na pobačaj.

Vulgarne riječi

Osim što u pjesmi Demi Lovato dosta psuje, dodaje: “Moj život, moj glas/Moja prava, moj izbor/To je moje ili sam samo svinja.”

U nastavku možete pogledati video za pjesmu “Swine”.

Uz 17 milijuna pretplatnika, Demin novi singl do danas ima preko 700.000 pregleda na YouTubeu.

“Prošlo je godinu dana od odluke Vrhovnog suda da ukine ustavno pravo na siguran pobačaj, i iako će put naprijed biti izazovan, moramo nastaviti biti ujedinjeni u našoj borbi za pravdu”, napisala je u svojoj objavi.

“Stvorila sam ‘SWINE’ da pojačam glasove onih koji se zalažu za izbor i tjelesnu autonomiju. Želim da ova pjesma osnaži ne samo rođene ljude ove zemlje, već i sve koji se zalažu za jednakost (…) i bore se za svijet u kojem se poštuje pravo svake osobe da odlučuje o vlastitom tijelu.”

Oglasili se pro-liferi

Istaknuta pro-life aktivistička organizacija Live Action objavila je video odgovor jednog od svojih podržavatelja.

“Ovo je užasna pjesma, a tekst je napisan kako bi ženu sveo na njezino tijelo. Demi, zar stvarno misliš da je jedina stvar za koju su žene dobre SEKS, da udovolje drugima i da budu zadovoljne? Zar nismo vrijedna ljudska bića koja bi trebala poštovati [naša tijela i tijela naše djece]?” rekla je mlada žena u videu. “Obrana života naše vlastite djece u utrobi ne čini nas svinjama. Čini nas jakima …”

Popularna kršćanska podcasterica Allie Beth Stuckey imala je svoj pogled na Demin singl.

“Ona kaže da ako ne može odlučiti pobaciti, onda je ona samo svinja. Ona je samo svinja. Mislim da je vrlo zanimljivo da ona bira tu terminologiju, da bira tu riječ. Vidimo da se svinje često koriste u Pismu kao primjer nečistoće. I mislim konkretno, posebno mislim na priču u Marku 5 kada Isus istjeruje demone iz čovjeka koji je lutao grobljem,” rekla je Stuckey u podcastu.

Lovato će donirati novac od svoje pjesme organizacijama koje podržavaju pobačaj.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare