Majka iz Srbije je odlučila potražiti dadilju za svoju bebu, nije očekivala što će uslijediti

Majka iz Srbije je preko Facebooka odlučila potražiti dadilju za svoju bebu. Između mnogih potencijalnih dadilja koje su se prijavile, jedna se posebno izdvajala.

Ušla je u njihov dom kao stranac da čuva ono što im je najvrijednije. Ljubav koja se tada rodila između dadilje Tamare i bebe Sofije uskoro će biti okrunjena kumstvom, a godine iza njih povezale su ih zauvijek. Priča o najčišćoj emociji koja se rađa na prvi pogled vraća povjerenje među ljudima i ohrabruje, piše Telegraf.rs.

Kako priča Jelena, Sofijina mama, putem društvene mreže Facebook odlučila je potražiti dadilju za svoju bebu. Odaziv je, dodaje, bio veliki, upoznali su se s nekoliko djevojaka i jedna je počela sa privikavanjem, ali je iz nekog razloga odustala.

– Preko Facebooka tražili smo dadilju. Baš iz razloga da nije bitno kome ostavljaš dijete, a imali smo i visoke standarde zbog divne dadilje za prvo dijete, prvo sam sastavila upitnik koji sam poslala djevojkama i ženama koje su se prijavile. Igrom slučaja, večer prije nego što je trebala početi dolaziti svaki dan, djevojka je objavila da neko vrijeme ne može računati na nju i nakon toga joj nije bilo ni traga. Taj tjedan slogan je bio snaći se. Opet postavljam oglas koji je vidjela Tamarina prijateljica i brzo se dogovorimo da ga pokušamo zadržati – počinje priču Jelena.

Povjerenje u Tamaru je stekla prvog dana

Povjerenje u Tamaru je, kako kaže, stekla posle prvog dana, a ona i Sofija su, dodaje, odmah kliknule.

– Sofija joj se odmah obradovala, a kako se ni prvog dana ne sjećam da je plakala kad sam krenula na posao, mogu garantirati da je između njih dvoje došlo do trenutnog klika – prisjeća se Jelena.

Dadilja Tamara
Dadilja Tamara i Sofija; Foto: Privatni album/Telegraf.rs

Tamara se ubrzo pokazala kao odgovorna osoba, netko na koga se mogu u potpunosti osloniti bez brige za Sofiju. Kako Jelena opisuje, Tamarina skromnost, ljubav prema poslu, odgoj i još mnogo toga, povezalo je njihove obitelji.

– Tamara je tada imala 20 godina, jednom smo se prilikom čak i smijali kako bi naše majke dale da im bebu čuva netko od 20 godina? Tamara je jednostavno odgovorna. Nikada nisam morao razmišljati hoću li negdje zakasniti zbog njenog kašnjenja, čak je i ranije dolazila. Nikad nisam s njom sjela u auto da provjerim vozi li mi dijete sigurno. Ima autoritet bez vike, samo pričanjem. Zamislite kad je uspjela s jednogodišnjim djetetom? Skromna je, voli svoj posao, odgovorna je, uredna i jednostavno divno dijete. Poštena, kulturna, vrijedna i dobra – opisala je Jelena Tamaru.

Sofija je pored Tamare napravila prve korake

Sofija je pored Tamare, dodaje Jelena, stekla mnoga znanja i vještine, a prve korake je napravila baš sa njom.

– Nema jer nije naučila. Nažalost, moram priznati da je Sofija prve korake napravila upravo uz Tamaru, ali sam odmah dobila snimku – priča Jelena.

Tamara će uskoro dobiti novu titulu koja je kruna ljubavi koju Sofija i ona gaje jedna prema drugoj. U rujnu ona će postati Sofijina kuma.

– To je bio jedini logičan slijed stvari. Po mom mišljenju, jedini tko je dolazio u obzir bila je baš Tamara – priča Jelena.

Sofija je u Tamarin život unijela nove boje. Osmijeh kojim ju je, kako kaže, očarao tog prvog dana bio je nešto čemu se svaki dan radovala odlazeći paziti na nju.

NAJNOVIJE!