Mladi policajac otpušten jer je branio tradicionalni brak: ‘Znam da Bog ima kontrolu’

Mladi policajac je svojevoljno otpušten iz službe jer je odlučio braniti tradicionalni koncept braka između muškarca i žene kojeg je Bog ustanovio. 

U siječnju ove godine, 19-godišnji policajac Jacob Kersey iz grada Port Wentworth u američkoj saveznoj državi Georgia postao je predmet kontroverze nakon što je na društvenim medijima izrazio svoju podršku tradicionalnom konceptu braka.

Iako je to učinio izvan radnog vremena, policija je reagirala na njegove objave i stavila ga na plaćeni administrativni dopust. Nakon tog razdoblja, Kersey se suočio s ultimatumom – ili će se odreći javnih rasprava o svom kršćanskom vjerskom uvjerenju o braku ili će biti otpušten.

Kersey je odlučio dati ostavku na svoju policijsku poziciju, koju je dugo sanjao. Sada je zajedno sa svojom odvjetnicom Courtney Jones iz organizacije First Liberty, koja se bori za vjerske slobode, podijelio svoju priču u emisiji John-Henry Westen Show.

Ultimatum je nezakonit i protuustavan

Prema Jonesu, ultimatum koji je Kersey dobio bio je nezakonit i prouustavan, jer je kršio njegova prava slobode govora i vjeroispovijesti iz Prvog amandmana Ustava Sjedinjenih Američkih Država.

First Liberty je uputila zahtjev policiji Port Wentwortha u kojem traže ispriku za očito kršenje Kerseyjevih prava te reviziju ili usvajanje nove politike koja će poštovati vjerske slobode i ustavna prava svih zaposlenika.

Kersey vjeruje da je ova situacija dio Božjeg plana te da je njegova priča namijenjena da donese slavu i čast Bogu. Njegov cilj je osigurati da se slični incidenti ne dogode drugim službenicima zakona, a First Liberty mu pruža podršku u tome.

Kersey ističe da govoriti istinu o braku znači iskazivati pravu ljubav prema drugima, čak i kada se ne slažemo s njihovim stavovima.

Smatra da suvremeno društvo mijenja definicije ljubavi i mržnje te da je važno zadržati slobodu izražavanja vlastitih vjerskih uvjerenja. Kao kršćanin, naglašava da je važno istaknuti istinu o grijehu i ponuditi spasenje kroz Krista.

NAJNOVIJE!