Nogometaš Neymar obvezao se kloniti “vjerske ili političke propagande”

U medijima su se pojavile informacije kako se Neymar, koji očito ima snažno kršćansko uvjerenje, obvezao kloniti “vjerske ili političke propagande”.

Španjolski list El Mundo tvrdi da je ovo jedan od uvjeta ugrađenih u ugovor brazilske zvijezde s Paris Saint-Germainom, a Neymar će, ako se pridržava takozvane “etičke klauzule”, primiti dodatnih 461.947 funti bruto mjesečno uz uobičajenu plaću. To je dodatnih skoro 5,5 milijuna funti godišnje, piše football-tribe.com.

Ranije je poznat kao predani kršćanin

Neymar je navodno predani kršćanin koji je u prošlosti bio poznat po križanju na travnjaku, te je nosio traku s natpisom “100% Isus”. Brazilac je također često sa žarom govorio o svojoj kršćanskoj vjeri na društvenim mrežama.

VIDI OVO: 100% ISUS: Neymar se ne stidi Isusa

Etička klauzula u igračevom ugovoru s PSG -om zahtijeva od njega da se suzdrži od “političke ili vjerske propagande koja bi mogla naštetiti imidžu i jedinstvu kluba”. Također se inzistira i da bude “uljudan, točan, prijateljski raspoložen i dostupan navijačima”, te da pokazuje “uzorno ponašanje, posebno na terenu”.

Očigledno neće biti prvi put da se od Neymara – koji također igra za reprezentaciju Brazila – traži da smanji svoje demonstracije vjere, jer je Brazilski nogometni savez (CBF) zabranio reprezentaciji javnu molitvu na terenu 2018. godine. Zvijezda Paris Saint-Germaina i njegovi suigrači Kaká i Lucio ponosno su pokazivali da su vjernici tijekom utakmica i nosili majice sa sloganima poput “Pripadam Isusu” ispod službenih majica.

VIDI OVO: Nogometaši u Božjem timu: 10 nogometaša kojima je Isus najvažnija osoba u životu

Ranije, gorljivi iskazi vjere na nogometnom terenu su potaknuli nogometno upravno tijelo FIFA-u da još 2009. pošalje pismo upozorenja Brazilskom nogometnom savezu “kako bi ih podsjetili na relevantne propise, kako se takvi incidenti ne bi ponavljali u budućnosti”.